Xiaomi Redmi 9 Prime Debus i Indien! Läs för att veta specifikationerna och priset.

Xiaomi har äntligen tagit bort omslagen från sin Redmi 9 Prime-smarttelefon. Smarttelefonen har lanserats i Indien som en omdöpt version av Redmi 9 globala variant. För att minnas lanserades Redmi 9 i Spanien i två varianter inklusive 3GB RAM + 32GB lagring och 4GB RAM + 64GB lagringsmodell. Telefonen kommer även att finnas tillgänglig i Indien i två lagringsvarianter.

Xiaomi lanserade idag Redmi 9 Prime i Indien, en omdöpt version av Redmi 9 som tillkännagavs i Spanien i juni. Bortsett från högre lagring är dock Redmi 9 Prime identisk med Redmi 9 i andra områden.Xiaomi Redmi 9 Prime: Specifikationer, funktioner

Xiaomi Redmi 9 Prime kommer med en 6,53-tums full-HD+-skärm med ett bildförhållande på 19,5:9, 394ppi pixeltäthet och 400nits ljusstyrka. Den stoltserar med en Aura 360-design, krusningsstruktur och har en 3D-unibody-design. Smarttelefonen drivs av en åttakärnig MediaTek Helio G80-processor, som stöds av Mali-G52 GPU. Xiaomi erbjuder den här telefonen med upp till 4 GB RAM och upp till 64 GB inbyggt lagringsutrymme. Företaget har också gett en möjlighet att utöka det interna minnet med den dedikerade microSD-kortplatsen.

Som trenden är nuförtiden erbjuder den nya Redmi-telefonen ett 5 020 mAh batteri med 18W snabbladdningsstöd. Men den levereras med en 10W laddare. När det gäller anslutning stöder enheten 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, Wi-Fi Direct, FM-radio, NFC, GPS, AGPS och infraröd sensor. Det finns också en bakmonterad fingeravtryckssensor, ett 3,5 mm ljuduttag och en USB Type-C-port. Den kommer till och med med P2i-beläggning, gratis telefonfodral och TUV-certifiering.

Xiaomi Redmi 9 Primpris i INDIEN

Xiaomi Redmi 9 Prime-priset i Indien börjar från Rs 9 999, vilket är för 4GB RAM + 64GB lagringsalternativ. Det finns också en 4GB RAM + 128GB lagringsmodell, som kommer att kosta 11 999 Rs. Den kommer att finnas att köpa i fyra färger, inklusive Space Blue, Mint Green, Sunrise Flare och Matte Black. Redmi 9 Prime kommer att säljas från den 6 augusti, alltså under Amazon Prime-rean. Xiaomi har bekräftat att budgettelefonen senare också kommer att finnas tillgänglig via Mi.com, Mi Home och Mi Studio.

Ska du köpa den?

Om man tittar på priset kommer smarttelefonen med funktioner som ett massivt 5 020 mAh-batteri, fyrkamera, utbyggbar lagring. Den förväntas konkurrera med smartphones på nybörjarnivå som Realme Narzo 10, Samsung Galaxy M11 och Moto G8 Power Lite som finns på marknaden. Telefonen har MediaTek Helio G80-chipset, som inte är optimerat för spel. Telefonen klarar dock tunga spel som COD.