WhatsApp 3 Red Ticks Regeringen kommer att kunna se dina alla chattar, trasiga statliga inspelningsdata.

De nya IT-reglerna implementeras för sociala medieplattformar och jättar som Facebook. Dessa företag har gått med på att implementera dem också, men det har cirkulerat ett meddelande om att med dessa förändringar på plats kommer regeringen att kunna spåra deras historia inklusive meddelanden på WhatsApp som är en app som används av mer än 200 miljoner användare över hela världen.

Med implementeringen av IT-regler har vissa jättar som Google och Facebook gått med på att implementera dem också. Däremot har det cirkulerat ett meddelande på WhatsApp som med den nya IT i läge kommer regeringen att kunna spåra användarnas historia inklusive deras meddelanden till andra.

Den här veckan kommer Indiens regering att ha nya verktyg för att slå ner på brott; nämligen spåra och övervaka textmeddelanden. De tre röda bockarna som dyker upp när du får ett meddelande betyder att rättegång kan väntas mot dig!Den indiska regeringen blir mer sofistikerad i sin taktik för att bekämpa brott genom att införa ett system där alla som får ett udda WhatsApp-meddelande spåras automatiskt genom användning av övervakningssatelliter. Enligt rapporter från den senaste söndagens sändning på NDTV 24×7 News Network (NDTN), kan dessa personer läsa dina texter även om de inte har tillgång eller tillstånd eftersom det inte kräver någon form av autentisering alls – allt kan helt enkelt gå rakt ut i rymden och bli allmän information.

I texten stod det, Två blå bockar och en röd bock betyder att regeringen kan vidta åtgärder mot dig, medan tre röda bockar kommer att innebära att regeringen har inlett domstolsförfaranden mot dig.

Facebook har förtydligat detsamma och säger att texter är krypterade mellan användare under end-to-end-kryptering och endast kommer att kontrolleras av avsändare och mottagare. Regeringar, tredje parter kommer inte att ha tillgång till meddelanden eller innehåll däremellan!

De vidarebefordrade många gånger märkta meddelandena sa: Om en användare delar ett negativt meddelande mot regeringen eller i en religiös fråga, kommer de att bli arresterade.