Vodafone Idea: Amazon, Verizon, kan bli en investerare i Vodafone Idea, som är skyldig nästan 500 miljarder till den indiska regeringen!

Detta joint venture mellan Indiens Idea cellular och Storbritanniens Vodafone Group plc, Vodafone Idea, är skyldig den indiska regeringen cirka 500 miljarder rupier, vilket är 6,8 miljarder i dollar. Enligt antalet abonnenter tillhör Vodafone Idea ett av Indiens tre främsta telekommunikationsföretag efter företag som Jio och Airtel.

Enligt en rapport gjord av tidningen Mint, Amazon.com och Verizon Communications Inc., planerar ett amerikanskt trådlöst operatörsföretag att investera mer än cirka 4 miljarder dollar i Vodafone Idea efter att ha sett kampen som företaget går igenom. På torsdagen gav tidningen Mint en rapport som visar hur slitet är upp till 14 % för detta indiska telekommunikationsföretag.'Vodafone Idea': Högsta domstolens nya regel mot mobiloperatörer på grund av statens pengar.

Nyheten om att Vodafone Idea betalade alla pengar de är skyldiga till den indiska regeringen kom plötsligt efter att högsta domstolen godkände regeln. Högsta domstolen antog en lag bara två dagar innan den här nyheten kom ut, att alla mobilföretag som är skyldiga den indiska regeringen pengar ska reglera det mellan tio år. Denna nyhet kom ut chockerande för Vodafone Idea, med tanke på att de är skyldiga Indiens regering i miljarder. Företaget kom till den punkten att tvivla på om de kommer att kunna fortsätta eller inte.

'Vodafone Idea': Amazon och Verizon börjar återuppta diskussionen om att investera pengar i Vodafone Idea

Vodafone Idea är det tredje mest kända telekommunikationsföretaget i Indien, som kom till efter samarbetet mellan Storbritanniens Vodafone Group plc och Indiens Idea Cellular. Företaget verkar vara skyldigt omkring 500 miljarder i indiska rupier till Indiens regering, ungefär 6,8 miljarder dollar. Under det pågående domstolsbeslutet stoppade Vodafone Idea sin insatsförsäljning, men kända företag Amazon och Verizon ska nu börja återuppta diskussionerna om att investera över 4 miljarder i Vodafone Idea. Denna nyhet var tillgänglig från två personer av tidningen Mint, utan namn, som känner till samtalen i denna fråga. Både Amazon och Verizon var ovilliga att returnera e-postmeddelanden om kommentarerna utanför ordinarie öppettider i USA. Aktien steg med 9,6 % till rupier 10,85 vid 0645 GMT i Vodafone Idea.

Det fanns spekulationer om att Alpabet Inc:s Google ville köpa en andel på 5 % av Vodafone Ideas andel i maj. Ändå, senare i juni, talades det också om att Amazon skulle köpa en andel i Bharti Airtel, Vodafone Ideas rival. CNBC TV 18 på torsdagen rapporterade att Vodafone Idea kommer att sälja en aktie av sin optiska fiberverksamhet vid ett styrelsemöte som planerats på fredagen som en insamlingsidé.Vodafone Idea avböjde dock att kommentera dessa spekulationer.

Om du gillade min artikel, se till att kolla in denKaceytrons okänslig kommentar om coronaviruset.