Vitamin B12: Brist på detta vitaminnäringsämne kan leda till minnesförlust, demens; väsentligen krävs för att lägga till i din dagliga kost. Klicka här för att veta dess betydelse

Människokroppen betraktas som ett tempel och därför är det mycket nödvändigt att hålla den i form och frisk. Generellt ger människor extra omsorg om sin yttre skönhet och kroppen blir obemärkt. Forskare har funnit att fysisk och psykisk hälsa bör hållas på toppnivå. Tillsammans med det bör varje individ försöka bibehålla en hälsosam livsstil. Nyligen har studier visat vikten av vitaminer främst B12 i kosten.

Vitaminer är ett av de viktigaste näringsämnena för kroppen. Till skillnad från de andra energikomponenterna behövs denna komponent i liten mängd och finns vanligtvis i olika mejeriprodukter. Vitaminerna inkluderar vitamin D, E, A, K, B12 och liknande. De har specifika funktioner i vår kropp. Men brist på vitamin B12 kan leda till psykiska problem.Vitamin B12: Varför är det viktigt?

Vitamin B12 även känt som kobalamin är ett viktigt näringsämne som arbetar för att ge dig en hälsosam livsstil. Detta vattenlösliga vitamin tillverkas inte naturligt av vår kropp och därför krävs intag av vitamin B12-rik mat.

Varje individ bör inkludera detta i sin kost. Annars kan bristen leda till många hälsoproblem. Om din kropp saknar detta vitamin kommer det att direkt påverka din kropps nervsystem. Inte bara detta kommer vår kropps fighter som är produktionen av röda blodkroppar också att försämras på lång sikt.

Med stigande ålder blir kroppen och sinnet naturligt lite långsamma. Så det är mycket nödvändigt att upprätthålla en balanserad kost som ger alla nödvändiga näringsämnen till kroppen. Hos äldre människor visar bristen på vitamin B12 några olika psykiska problem såsom minnesförlust. Personen kan bli förvirrad med tiden, hans eller hennes tankekraft kan påverka och problemet med demens kan uppstå.

Vitamin B12: Livsmedel och kosttillskott

Eftersom detta vattenlösliga vitamin inte kan byggas naturligt av vår kropp, är mat och kosttillskott de enda alternativen. Forskarna har avslöjat att en genomsnittlig vuxen bör ta 2,4 mikrogram vitamin B12 per dag.

Det är en mycket dålig nyhet för alla veganer där ute att växterna är otillräckliga för att producera vitamin B12. Därför måste konsumenterna vara beroende av kött, ägg, fågel, mejeriprodukter. De bästa källorna som är höga i detta näringsämne är lax, öring, nötkött, ägg och de berikade spannmålen. Om personen är vegetarian då konsumerar dessa berikade spannmål som bröd, kan spannmål öka nivån av detta näringsämne. Annars kan han eller hon också konsumera dagliga kosttillskott som också kan hjälpa till att bekämpa bristen.