Varför tog Escape from Tarkov lång tid att gå före de ledande spelen som Pubg och Fortnite? Klicka för att veta orsaken!

Utvecklat av ryska Studio Battlestate-spel, Escape from Tarkov är ett massivt multiplayer online-videospel för Windows.

Det är ett förstapersonsskjutspel som släpptes för de utvalda användarna i augusti 2016. Den slutliga betaversionen släpptes i juli 2017.

Under årets sista vecka, 2019, sköt ett nästan tre år gammalt videospel upp till toppen av Twitch. Den gick före de ledande tävlingarna som League of Legends, Player unknown's battlegrounds (PUBG) och till och med Fortnite och blev den mest sedda titeln på världens mest framstående spelströmningsplattform.Men frågan är varför det tog så lång tid att komma ikapp? Det finns också en kontrovers angående Battlestars Games.

Här är vad vi i detalj har om detta populära videospel och kontroversen?

Jag gjorde den här Tarkov-bakgrunden till min dator, tänkte jag

Handlingen och spelet

Escape from Tarkov är ett hardcore first-person shooter-spel som introducerades till världen via Twitch ånga i maj 2016.

Spelet är mycket uppskattat för spelets ballistik, modelleringssaker som Ricochets och Bullet Penetration. Dessutom är skadan platsspecifik vilket innebär att såret på benet kommer att sakta ner dig och att bli träffad på armen kommer att ha en direkt konsekvens på ditt mål.

Tv-spelet innehåller ett växelsystem som består av alla slags moderna militära kit, från bärande västar och plåtbärare till skottsäkra hjälmar. Det du har på dig förändrar dina rörelser avsevärt, särskilt när du samarbetar med andra spelare.

I det här tv-spelet finns det också en spelmekaniker. Det betyder att det du tar med dig till en match kan plundras av andra spelare och vice versen.

Spelet är fortfarande i betaversion.

Även om spelet har spelat i så många år är spelet fortfarande i betaversion. Det gör att spelupplevelsen är lite ojämn. Spelare upplever saker som fördröjning, teleport, försvinner eller missköter sig mot sin vilja.

Förra året kommer det en stor uppdatering för tv-spelet, som är känt som .12 Patch. I detta, tillägget av en ny karta tillsammans med många funktioner för livskvalitet. Och det viktigaste är att det flyttade hela det nya projektet över den senaste versionen av Unity-spelmotorn.

Marknadsföring för .12 Patch

För att stödja lanseringen av den här nya uppdateringen gick Battlestate-teamet på en marknadsföringsblitz. Resultaten var den plötsliga populariteten på twitch stream. Det fanns två delar av Blitz. Del ett är känd som Raiden, och den andra delen var ett kortvarigt samarbete med Twitch.

Med den omedelbara populariteten sålde teamet få exemplar av videospelet.

Utvecklarens oregelbundna beteende

Medan spelet var på sin popularitetstopp, uppmärksammade intresset för Escape from Tarkov-staden det oberäkneliga beteendet hos de anställda på spelet.

2018 skapade Battle State rubriker för att ha missbrukat Digital Millennium copyright-lagen eftersom de ville straffa en YouTuber som var kritisk till dess spel. Battlestate hade upprepade gånger använt DMCA-systemet mot andra YouTubers.

Du kan kolla min andra artikel om The Sims 4 Mods .