Var är NXIVM-medlemmarna Nancy Salzman och hennes dotter Lauren Salzman nu? klicka här för att veta mer!

Ett mamma-tjej-par var förlovade med en del av de mer avskyvärda delarna av NXIVM. En kändisfylld självhjälpsgrupp som var ruttet i kärnan. Marknadsföringsorganisationen på flera nivåer drevs in i rampljuset efter att några tidigare individer blåste i visselpipan om gruppernas illegala aktivitet. En fantastisk 2017 New York Times avslöjade att det fanns en inre kult inom det pyramidspelsliknande företaget, där kvinnor blev sexslavar av NXIVM-ledaren Keith Raniere.

Om Rniere-fångst

Whistleblowing, en cykel som krönikas i HBO:s nya dokumentserie The Vow, föranledde tillfångatagandet av Raniere 2018. Hans efterföljande fällande dom 2019 för utpressning, sexhandel och olika anklagelser. Fem andra högt placerade NXIVM-individer tillfångatogs, inklusive Nancy Salzman och hennes flicka Lauren Salzman.Nancy, en före detta sjuksköterska och utbildad hypnotisör hade hjälpt till att etablera gruppen nära Raniere 1998. En grupp som de garanterade vägleddes av medkännande normer. Tillsammans erbjöd de kostsamma självförbättringsprojekt och workshops till studenter som i en självklar pyramidstil. De fick regelbundet rådet att skriva in många fler studenter. The Vow smälter en film av Nancy med NXIVM självförbättringsinspelningar och undervisningslektioner.

Om DOS

Man litade på eleverna för att ringa Nancy Perfect, som normalt representerar en chefstjänsteman. Hon var också en pionjär för en utvald kvinnors rättvisa inre sammankomst kallad Jness, vilket framgår av en skildring av en tidigare webbplats för undergruppen uttryckt. Ett fåtal individer från Jness var likaså i en mystisk dam precis inåtgående sammankomst kallad DOS. I DOS var damer märkta och var tvungna att överlämna säkerheten, som exponerade fotografier eller annat material som kunde användas för att eventuellt vanära dem. För att tjäna Raniere och andra högt positionerade slavar som blivit experter på den bedrägliga affärsmodellen.

Om Salzman bekännelse

Salzman erkände för ett år sedan en anklagelse för utpressning för att ha tagit personligheter från sammankomstens felsökare och hackat sig in i deras e-postkonton från 2003 till 2008. Hon erkände likaså att hon strävat efter att byta film och skivor på grund av ett krav mot föreningen.

Hon bekräftade i regeringsrätten att hon var med och gjorde NXIVM mot bakgrund av att hon behövde hjälpa individer. Men hon medgav att hon tappade sin etiska kompass när hon förföljde dem som försökte tända ett ljus på gruppens inre aktiviteter.

Jag erkänner att en del av det jag gjorde var off-base, men ändå kriminellt, sa hon i rätten. I händelse av att jag kunde återvända och göra det en gång till, skulle jag göra det. Hur som helst så kan jag inte.

Om Laurens bekännelse

Hennes flicka Lauren var en mindre NXIVM-pionjär som, tillsammans med olika individer, började välja ut stora namn för att gå med i gruppen 2006. Lauren, i likhet med sin mamma, erkände anklagelser om utpressning. Hon var också en slavmästare i DOS. Hon erkände till och med att hon höll en sexslav säkrad i ett rum från mars 2010 till april 2012. Under den tiden skulle hon undergräva damen med utvisning i händelse av att hon inte var tvungen.

Jag höll avsiktligt och medvetet Jane Doe 4, en dam vars karaktär är känd för mig, i ett rum i hemmet i Northern District of New York, sa hon i rätten för en vecka sedan. Det indikeras av olåsta domstolsprotokoll som citeras av New York Post.

Lauren var med Raniere under hans tillfångatagande 2018 i Mexiko. Han hade flytt nationen efter den dömande rapporten från New York Times 2017 om honom. Hon bekräftade att hon försökte göra det möjligt för honom att undvika, berättade Rolling Stone för ett år sedan. Lauren hade varit i en mystisk sexuell relation med Raniere sedan 2001, enligt Rolling Stone. Hon anspelade på honom som sin herre.

Salzmans fördömande utfrågningar har skjutits tillbaka till coronaviruset. Det är dimmigt när de kommer att dömas. Nancy levererades på en obligation på 5 miljoner dollar 2018, avslöjade Democrat and Chronicle för ett år sedan. Hon är för närvarande kvar med en annan tjej i Waterford, New York, inte långt från NXIVM:s centrala kommando, avslöjade Oprah Magazine nyligen. Lauren, som står inför så länge som 20 år bakom galler, sattes i husarrest av en regeringsdomare i Brooklyn för ett år sedan, meddelade New York Post.