Tyler Perry en miljardär nämner Forbes Hollywood List. Klicka här för att läsa hela nyheten.

Trots att han har en extremt dålig bakgrund uppnådde Tyler, vad andra inte ens kommer att drömma om. Efter att ha hamnat på listan över Forbes Hollywood-miljardärer uppnådde han en bedrift att vara stolt över. Med ett uppskattat värde av 1 miljard dollar gick Perry med i ligan Oprah Winfrey, George Lucas, john de mol och Steven Spielberg.

Omfattningen av Tylers imperium återspeglas från hans nettovärde som omfattar hans 300 hektar stora studio i Atlanta, hans partnerskap med video-on-demand-tjänsten BET+ och hans framgångsrika franchise Madea.Godhjärtad

Trots att han är miljardär har han ett hjärta av guld. För att tillgodose de fattigas behov byggde han Perry Foundation för att hjälpa ekonomiskt efterblivna människor genom att tillhandahålla dem olika sätt för utbildning, hälsa och säkerhet.

Tidigt liv

Perry hade en hård barndom. Efter att ha fötts i New Orleans, Louisana till Emmith perry jr och willie Maxine perry, en snickare till yrket. Han tillbringade sina dagar i fattigdom. Hans far brukade vara en oförskämd man som slår honom illa. Det var därför han utvecklade tillgivenhet med sin mamma, som han anser vara sin inspirationskälla. Hon brukade ta honom till kyrkan dagligen och gav honom en fristad. Vid 16 års ålder bytte han lagligt namn.

Under de första dagarna försökte han sin karriär i skrivandet som han lämnade inom kort och flyttade till Atlanta där han kämpade med att agera. Hans första film Diary of a mad black women presterade bra på biljettkassan som banade väg för ytterligare framgångar.

Madea Franchise

Efter att ha haft saker till sin fördel inledde Perry sin teaterkarriär. Han börjar med filmserien Madea. Den första filmen i franchisen hade stor framgång, när samma Tyler producerade 15 fler filmer inom 11 år. Bland dem var Madea Goes to Jail den största inkomsten med 90 miljoner dollar. En annan viktig aspekt av Madea är att Tyler är en del av det, som fortsätter att spela titelrollen som en svart äldre kvinna i programmet fram till 2019 då den sista showen Madea-familjens begravning sändes. Hans närvaro i showen är verkligen krediterad med framgången för franchisen. Men Perry har en annan åsikt om detsamma. Enligt honom agerade han oavsiktligt.

Hans investeringar

Även om Madea inte är den enda bidragsgivaren i hans tillgångar. Hans 300 tunnland privatägda studio har en rejäl andel över densamma. Forbes uppskattningar citerade det runt 300 miljoner dollar, vilket markerar den största andelen i miljardärens nettoförmögenhet. Dessutom har Perry också ett lyxigt privat jetplan som han använde för att skicka förnödenheter till de orkandrabbade Bahamas 2009.

Förutom det har Tyler ett partnerskap med Viacom Bets moderbolag och Oprah Winfrey-nätverket. Perry skrev också på ett kontrakt med Viacom om att producera exklusivt originalinnehåll för BET 2017, vilket tjänade in ytterligare 60 miljoner dollar i sina tillgångar.