Tiktok: Ekonomi tillsammans med integritet blir de hemska frågorna och det håller på att förvandlas till mardröm för amerikaner!

Tiktok, rolig och underhållande videodelningsapp, skapad av ByteDance, ett Bejingbaserat IT-företag. Företagets grundare är Zhang Yiming. Den här appen har blivit ganska bekant, och du kan se korta videor där dans, lipsync, talangvideor etc. delas. Till en början var denna app endast tillgänglig för kinesiska medborgare 2016. Men senare var TikTok tillgänglig över hela världen efter att den samarbetade med Musical.ly.

Trots sin popularitet har den här appen nyligen väckt flera kontroverser över hela världen. Med utbrottet av denna pandemi är ekonomin i alla länder inte stabil. Var och en av oss är i ett sårbart tillstånd. Denna pandemi har resulterat i en världsomspännande lockdown, under vilken det skedde en kraftig ökning av TikTok-användare. Med källor som avslöjar om Kinas spionageförsök med detta dödliga virus och all annan skadlig kod, har vissa länder beslutat att bojkotta de kinesiska produkterna. Indien ledde denna revolution, följt av Amerika nu. Så låt oss fortsätta att läsa den här historien för att veta varför just Amerika bestämde sig för att förbjuda TikTok.

Tiktok utgör ett hot mot nationer över hela världen.

Tiktok är i rampljuset hela sommaren i USA av uppenbara skäl. Den har en enorm fanbas över hela världen. När du installerar vissa appar krävs specifika behörigheter som åtkomst till din data eller internet etc. Vi accepterar lätt alla villkor och villkor utan att tänka på framtiden, men detta är den verkliga oro. När du har godkänt det kan de snabbt överföra dina data och fungera som ett perfekt knep för spionage. Med den digitala förbättringen har dessa saker blivit ganska lätta.Eftersom det här var en underhållande app, var människor i varje åldersgrupp och olika yrken intresserade av att visa upp sina talanger eller för att helt enkelt bläddra i videor. Detta innebar dock ett betydande hot mot såväl den nationella säkerheten som människornas integritet. Många krypterade filer som innehåller landets problem och hemligheter kan lätt nås om du har dessa appar på din telefon. Därmed försätter du dig i ett osäkert tillstånd, och du skulle omedvetet agera som en marionett i deras händer. Men bortsett från detta fanns en annan primär oro för den amerikanska regeringen, vilket ledde till att Trump förbjöd tillkännagivandet av TikTok-appen.

Den amerikanska regeringen beslutar att förbjuda TikTok.

Förutom integritetsfrågan, som tidigare nämnts, ett annat stort problem som utgjorde ett hot mot den amerikanska ekonomin var priset för att sälja alla Tiktoks IP-rättigheter till andra alternativ. Fortsätt läsa för att veta mer.

När den amerikanska regeringen insåg att Tiktok var ett hot mot den nationella säkerheten, beslutade den att sätta stopp för kontraktet och anklagade dem för spionage. ByteDance förfalskade dock anklagelserna och uppmanade amerikanerna för att inte vara rättvisa och häva kontraktet. Trump ställde dock ett ultimatum till dem för att sälja TikTok till andra stabila, säkra och icke-kinesiska varumärken för ett effektivt och harmoniskt sätt att förnya appen. Men det kinesiska företaget på fastlandet krävde ett pris på cirka 50 miljarder dollar till Microsoft för att till slut överföra IP-rättigheterna. Är inte detta lite för mycket?

Med denna permanenta låsning och beslagtagande av flera affärsplattformar är landets ekonomi instabil. Denna instabila ekonomi kan leda till recession igen. Men mitt i all denna kaotiska situation är det ganska extremt att betala ett enormt belopp på 50 miljarder dollar. Denna enorma mängd kan skaka Economy of America mycket allvarligt. Men Kinas ekonomi är lite chockad. Men det kan återhämtas, eftersom tre av de fem Kinas rikaste personerna, det vill säga Ma Huateng, vd för Tencent, Jack Ma, grundare av Alibaba och Colin Huang, styrelseordförande för Pinduoduo är från teknikindustrin.

Trump beslutar om alternativ för TikTok

TikTok hotar integriteten, såväl som nationens ekonomi, har fått Trump att inte förbjuda denna app. Men det försöker förfölja det kinesiska företaget att sälja sina IP-rättigheter till andra stabila, icke-kinesiska konkurrenter. En av dem är Microsoft. Trump har till och med hotat ByteDance med en varning att om de inte säljer sina rättigheter till en icke-kinesisk tävling senast i september 2020, då skulle han förbjuda TikTok i USA. Han nämnde också att varje betydande, säkert, amerikanskt företag skulle göra det. Vare sig det är Microsoft eller något annat företag, borde ta över och köpa detta kinesiska företag.

De amerikanska medborgarna har till och med twittrat angående deras oro för ett alternativ till Tiktok. Ta en titt.

Så låt oss vänta och se hur den här historien utvecklas och vad som händer härnäst.

För fler uppdateringar, håll utkik och håll dig säker.