TikTok-alternativ för att stämma Trump-administrationen kring förbud under dessa 7 dagar!!! TikTok v/s Trump the clash har tar nya vändningar. Klicka för att veta mer.

Under de senaste dagarna har den pågående fejden mellan USA:s president Donald Trump och TikTok eskalerat dag för dag. TikTok planerar att dokumentera ett statligt anspråk på tisdag. De kommer att utmana president Trumps främsta begäran om att förbjuda videodelningshjälp från USA som olaglig, meddelade National Public Radio.

Anspråket kommer att dokumenteras i den amerikanska domstolen för södra distriktet i Kalifornien, där TikToks amerikanska uppgifter är baserade. NPR uppgav och hänvisade till en person som var bekant med problemet och som den inte kände igen. Den kommer att hävda att presidentens verksamhet är olaglig i ljuset av att den försummade att låta organisationen reagera och att den amerikanska regeringens nationella säkerhetsstöd för begäran är oförsvarligt, vilket framgår av rapporten.Om kinesiskt påstående

Kinesiskt hävdade TikTok reagerade i ett blogginlägg på fredagen att det är chockat och kommer att söka efter alla tillgängliga botemedel, att komma ihåg för amerikanska domstolar. En organisationsrepresentant kom till via telefon i lördags och avböjde att kommentera NPR-rapporten och anspelade på det tidigare blogginlägget.

Trump markerade på torsdagens chefsförfrågningar som hindrade amerikanska passagerare och organisationer från att arbeta med TikTok och Tencent Holdings WeChat-applikationer, tvingande på 45 dagar, med hänvisning till risken för nationell säkerhet med att lämna amerikanernas egen information avslöjad.

Trumps begäran

Trump gjorde begäran enligt en lag från 1977 som låter USA:s president proklamera en nationell kris på grund av en ovanlig och fenomenal fara, vilket gör det möjligt för honom att göra utbyten och hålla fast vid resurser.

Presidenten ger sig på sitt korståg mot Kina och satsar på att en fast hållning kommer att hjälpa honom att vinna novembers politiska race oavsett om det gör ett stort antal mer ungdomliga TikTok-kunder upprörda.

Vita husets representant avböjde att kommentera påståendet

Vita husets representant Judd Deere avböjde att kommentera det troliga påståendet och skyddade snarare ledarens begäran. Administrationen är fokuserad på att skydda amerikanska individer från alla digitala relaterade faror för den grundläggande grunden, allmänt välbefinnande och säkerhet, och vår ekonomiska och nationella säkerhet, sade han.

Trump markerade på fredagen två huvudförfrågningar som auktoritativt skulle bojkotta alla amerikanska utbyten med kinesiska organisationer som äger TikTok och WeChat inom 45 dagar. I en förstärkning av det kontinuerliga mekaniska viruskriget mellan de två nationerna.

TikTok uttalande

TikTok, som ägs av ByteDance, sa att det var chockat över huvudförfrågan och att det skulle reagera i domstol, om det var nödvändigt. I ett tillkännagivande, uppgav TikTok, Innehållet i valet gör det klart att det har funnits ett beroende av anonyma 'rapporter' utan några referenser, rädsla för att applikationen 'kan användas' för falska korståg utan validering av sådana farhågor, och oroar sig för det utbud av information som är industristandard för många mångsidiga applikationer runt om i världen.

Microsoft köper TikTok

Den amerikanska teknikjätten som äger Xbox, LinkedIn och Skype är redan i förhandlingar om att köpa TikTok. Men de diskussionerna är i ett tidigt skede. Microsoft har fritt bekräftat sin förväntan att köpa TikTok i USA inom 45 dagar. Organisationen för nu samtal med ByteDance. Twitter har också tydligen kommunicerat entusiasm för att få administrationen. En tidigare rapport som föreslår att Apple är angelägen om att köpa applikationen slutade med att vara felaktig.

Straff för missbruk av begäran

Att missbruka begäran förmedlar solida straff. Efter 45-dagarsperioden kan arbetet med TikTok ge böter på $300 000 för varje överträdelse. De beslutsamma gärningsmännen kan till och med ställas inför straffrättsliga åtal.

TikTok-tjänstemän ser den verkställande ordern som i huvudsak en påtryckningskampanj. Ett sätt att tvinga ett amerikanskt företag att gå snabbt för att förvärva appens amerikanska tillgångar.