Tesla Inc: Elon Musk håller möten med Karnataka-regeringen för att starta sitt FoU-center i Bengaluru. Klicka här för att veta de ytterligare planerna

Tesla Inc. är ett amerikanskt elfordons- och produktföretag med huvudkontor i Palo Alto, Kalifornien. Elon Musk, företagets verkställande direktör är redo att gå in i ett nytt företag med Indien. Efter ett par diskussioner med regeringen i Karnataka finns det en stor chans att Indien kommer att ha ett alldeles eget FoU-center i Bengaluru.

Bengaluru är vida känt över hela världen för sina högteknologiska infrastrukturer, kontor och liknande. Inte bara detta, platsen är redan känd som ett FoU-nav för olika sektorer inklusive flyg, bioteknik och informationsteknik. Med detta nya partnerskap med Tesla skulle Bengaluru också få mycket erkännande på den globala marknaden.Det finns mer än 400 forsknings- och utvecklingscentra, inklusive de mycket kända. John F. Welch Technology Centre, IBM, Samsung och många fler har redan sina center i Bengaluru. Dessutom är Karnataka också den allra första staten att lansera sin egen elbilspolicy följt av en kedja av startups inklusive OLA Electric, Sun Mobility och Ather.

Elon Musk: Indien har en restriktiv regeringspolitik

VD:n för Tesla Inc. hade tidigare tänkt på att gå ihop med Indien eftersom landet ligger på fjärde plats när det gäller den största bilmarknaden. Men enligt hans ord har nationen ganska strikt regeringspolitik trots det öppna ekonomisystemet. Detta har drivit hans år gamla beslut tills nu när han äntligen bestämde sig för att gå in på denna marknad.

Tesla har redan gått om Toyota och blivit den bästa värdefulla biltillverkaren i världen. Med detta öppnade varumärkeschefen en Gigafactory i Shanghai redan i januari 2020. Men senare twittrade han till och med att företaget kommer att öppna ytterligare ett center bara i Asien.

Elon Musk: Möte med regeringen

Efter den här pandemisituationen bryter många företag bort sina band med Kina. Redan innan de närmade sig Indien hade Tesla sitt centrum endast i Kina utanför USA. Karnataka försöker aktivt gå in i några nya satsningar och har därmed öppnat sin arbetsgrupp bara för att jaga de stora företagen.

Elon Musk har redan hållit två möten med industriavdelningen i Karnataka-regeringen. Även om de har bestämt allt men det slutliga tillkännagivandet kommer först att ske efter den tredje diskussionsomgången som kommer att äga rum den här månaden.

Den 10thseptember 2020 det preliminära mötet med regeringstjänstemännen. Uppföljningsmötet som äger rum senare denna månad kommer att komma med några planer för Teslas chefer.