Samsung kommer att avsluta sina villkor med Kina och stänger sin sista datorfabrik i Kina!

Samsung, ett multinationellt konglomerat i Sydkorea, har sitt huvudkontor i Seoul i staden Samsung. Det är det största konglomeratet i Sydkorea och består av olika anslutna företag förenade under varumärket Samsung. Samsung består av verksamhet relaterade till elektroniska enheter. Såsom datorer, smartphones, halvledare, minneschips, hörlurar, digitala mediaenheter och integrerade system. Samsung är världens största tillverkare av hemelektronik sett till intäkter. Det är verksamt i 74 länder.

Med sitt utländska varumärke spritt över hela världen, har Samsung beslutat att lägga ner den sista utländska filialen i Kina och fokusera mer på produktionsaspekten i andra delar av världen. Fortsätt läsa berättelsen för att veta detaljer om detta plötsliga steg.

Mer om Samsungs utomeuropeiska filial i Kina.

Detta sydkoreanska MNC:s sista utländska filial av Samsung i Kina ligger i Suzhou. Det är beläget cirka 60 mil nordväst till Shanghai i Suzhous industricentrum. Det nuvarande antalet anställda på fabriken är 1700, jämfört med 6500 anställda 2012. Och de lovades att få en rejäl ersättning som kommer att omfatta yrkesutbildning och karriärrådgivning, i händelse av att fabriken upphör. Att flytta några av de mest effektiva till andra anläggningar hos Samsung efter behov kan förekomma.Källor avslöjade att datorfabriken i Suzhou började tillverka bärbara datorer och datorer sedan 2002. De var till och med rankade bland de ledande exportörerna i Kina för år 2012. Den har nyligen sjunkit till ranking 155 på grund av en nedgång i exporten, från 4,3 miljarder dollar till 1 miljard dollar på bara två år.

Anledning till stängningen av MNC:s utomeuropeiska filial.

Samsung Electronics kan upphöra med att tillverka datorer i Kina i slutet av denna månad, på grund av att effektiviteten i dess leveranskedja förbättras mitt i de ökande geopolitiska spänningarna. De kommer inte att fokusera på tillverkning och montering av datorer på grund av hård konkurrens på marknaden. De kan dock fortsätta sin forsknings- och utvecklingsdel i Suzhou, Kina.

Källor avslöjade att uppsägning av kontrakt för alla anställda utom de som tillhör forskning och utveckling skulle inträffa. Den främsta orsaken bakom detta beslag är dock nedgången i exporten, som nämnts ovan. Vidare tappar Kina snabbt sin förmåga att montera och tillverka på grund av ökade arbetskostnader och störningar i den globala försäljningen på grund av denna nuvarande pandemisituation. Dessutom ledde fejden mellan USA, tillsammans med flera andra nationer och Kina, till att exportmarknaden för kinesiska elektroniska varor minskade. Denna nedgång i export har påverkat Samsungs varumärke mycket.

Samsung kanske helt avskaffar Kina från sin lista.

Svaret är nej. Samsung har bara tagit bort den sista PC-fabriken från Kina. Dessutom hade den tagit bort den tidigare mobiltelefonfabriken från Kina det senaste året. Men Kina kommer att fortsätta att förbli en integrerad del av sin marknad, och de kommer att fortsätta tillhandahålla tjänster och produkter för kinesiska konsumenter. Redan nu tillverkar Samsung halvledare i Suzhou och Xian. Även om MNC inte helt har ignorerat de kinesiska medborgarna, men detta har resulterat i ett stort bekymmer för den kinesiska ekonomin.

Många medborgare på flera sociala medier har tagit upp sina bekymmer. De har nämnt Samsung, som inte är det första utlandsfinansierade företaget att lämna Kina, för de ledande marknaderna i USA och Europa. Enligt dem, om sådana marknader är stängda för kinesiska produkter, kommer så småningom många andra MNC att följa trenden att dra ut sina tillverkningsenheter från Kina.

En del andra personer har också anmärkt på sin oro. Många av dem kretsar kring hur Kina kommer att överleva efter att ha blivit bojkott av resten av världen. Eller hur resten av världen skulle överleva utan Kina.

Med de kinesiska medborgarnas nyfikna bekymmer, låt oss se hur den här saken utvecklas och vad den för med sig.

För fler uppdateringar, håll utkik, och tills dess, var säker!!