Samsung höjde sin försäljning på global smartphone försäljningskrona

Samsungs breda utbud av telefoner fungerade till dess fördel under årets första kvartal, avslöjade en rapport från analytikern Gartner i måndags. Det koreanska företaget ägde mer än 20 % av alla sålda smartphones med 76,5 miljoner gjorda för försäljning under den tiden medan Samsung ledde konkurrenterna Apple och Huawei med nästan två procentenheter tillsammans med 22 %.

Siffran stämmer överens med den som rapporterades av analysföretaget Canalys som också tillkännagav april där det sa att Samsung hade fortsatt att skryta över den globala marknadsandelen för smartphones: runt 25 procent under 2017 även om de har blivit snabbare den senaste kalendern år – hittills – främst för att det för 3-4 år sedan var när folk köpte billiga enheter som lägre Galaxy J-modeller; högre försäljning.

Samsung hade ett starkt första kvartal för året med en imponerande andel på 20 % på smartphonemarknaden. Detta berodde till stor del på deras breda utbud och överkomliga priser, samt dess flaggskepp 5G-telefoner som släpptes tidigare i år.Apple hade 15,5 % av marknaden, med en telefonförsäljning på över 58,5 miljoner. De kinesiska telefontillverkarna Xiaomi, Oppo och Vivo avrundade de fem bästa, med en försäljning på 48,9 miljoner, 38,7 miljoner respektive 38,3 miljoner.

5G kommer att fortsätta att vara den stora tillväxtdrivkraften för Apple 2021, säger Anshul Gupta, Gartners senior forskningschef, i en release. Enhetsuppgraderingar kommer att öka efterfrågan på Apples flaggskeppstelefon under hela året.

Totalt sett ökade den globala försäljningen av smartphones med 26 % under årets första kvartal och 22 % från år till år.