Ryssland varnar USA för 'obehagliga' meddelanden på grund av Biden-Putin-mötet

Den ryska regeringen har hotat att skicka obehagliga meddelanden om de inte har diskuterat en rad frågor vid sitt kommande möte.

Rysslands utrikesministerium har uppmärksammat USA inför ett möte mellan den amerikanske presidenten Joe Biden och hans ryska motsvarighet. Sergei Rybakov, biträdande minister för Rysslands utrikesministerium varnar för att Putin inte kommer att vara nöjd om han inte hör dessa obehagliga meddelanden från Amerika om Syrien vid deras kommande toppmöte med president Biden.

Amerikanerna måste anta att ett antal signaler från Moskva ... kommer att vara obekväma för dem, inklusive under de kommande dagarna, sade han, enligt rapportering från den ryska nyhetsbyrån RIA.Medan vi alla är fokuserade på presidentvalet är det viktigt att komma ihåg att Joe Biden kommer att träffa Rysslands president Vladimir Putin. Detta kommer att vara deras första möte med Bidens presidentskap och Obamas vicepresident har offentligt sagt att han skulle pressa Putin i frågor om mänskliga rättigheter.

Den ryske NATO-ambassadören Alexander Rybakov sa att Ryssland är villigt att diskutera frågor om mänskliga rättigheter så länge man också kan tala om ökningen av amerikanska och NATO-styrkor vid dess västra gräns mot Ukraina.

Rybakov, Rysslands ambassadör i USA, sa att hans regering är villig att diskutera mänskliga rättigheter i utbyte mot att öka dialogen med Nato och Amerika.

Våra västerländska kollegors agerande förstör världens säkerhetssystem och tvingar oss att vidta lämpliga motåtgärder, sade Sergei Shoigu, Rysslands försvarsminister, enligt Interfax nyhetsbyrå .

I ett tal på Memorial Day-helgen gjorde vicepresident Joe Biden det klart att USA inte skulle stå bredvid och låta Ryssland missbruka sina rättigheter. Jag ska träffa president Putin om två veckor på söndag, sa han till höga applåder vid ett evenemang som arrangerades av den ukrainska världskongressen i Amerika.

Detta avsnitt diskuterar tillståndet för mänskliga rättigheter i Ryssland. Under 2019 fann HRW att det fanns många kränkningar och saker och ting har blivit värre sedan dess. Det finns rapporter om tortyr som är olagligt enligt internationell lag, liksom valprotester tillslag och undertryckande av friheter som yttrandefrihet.

I ett försök att förbättra relationerna med Vitryssland tillkännagav USA:s vicepresident Joe Biden sanktioner mot landet efter att de arresterat Raman Protasevich. Även en 26-årig journalist och hans flickvän Sofia Sapagea häktades av okänd anledning.