Rio Arriba Man dör av mänsklig pest och blir den första mänskliga pestens död under just detta år

Mannen omkom efter att ha blivit upplagd. En ekologisk undersökning kommer att ske på individens bostad för att tyckas vara för pågående fara för omedelbara föreningar, grannar m.fl. inom gränsområdet.

Utbrott kan vara ett mikrobiellt tillstånd hos möss för människor genom attacker av drabbade insekter. Men kan lätt också skickas genom direkt exponering för drabbade varelser, med möss, vilda djur, såväl som familjens husdjur.Mer om mänsklig pest

För det mesta är tecknen på individuella belägare svalkningar, intensiv hög temperatur, svag punkt, migrän och uppmjukade rörelser. Det finns en mycket smärtsam svullnad av lymfoidcellerna i ryggen, könsorganen eller till och med armhålorna. Oftast finns det faktiskt tecken på minskning av kräk, hunger och värk.

Det finns faktiskt dessutom svullnad i knölen under underkäken. Tillsammans med punktlig prognos samt nödvändig antibiotikaprocedur. Hastigheten i familjen husdjur folk är faktiskt mest sannolikt att vara faktiskt avsevärt minskat. Läkare som tror att belägaren måste utan dröjsmål återkomma till Land of Enchantment Department of Health.

Förebyggande åtgärder för pest

Det mexikanska hälsodepartementet har faktiskt släppt en regellista för avskräckning. Listan säger att undvika beläraren: Undvik livlösa eller till och med sjuka kaniner och möss dessutom som deras hem och retreater. Undvik familjens husdjur som kommer från både promenader och sökande. Rådgör med din veterinär om de kemikalier som kan användas på din familj. Ge dina husdjur en lämplig inokulering då och då. Har du sjuka husdjur som utan dröjsmål granskats av en veterinär? Rådgör omedelbart med din läkare när du har hög temperatur och du har husdjur hemma. Lämna inte din hunds måltider samt vatten där möss eller vilda djur lätt kan ta emot det.

Det har faktiskt funnits ett par varelser som belägrar situationer i New Mexico 2020: ett husdjur och en katt i både Santa Fe County. Det var faktiskt ett par varelser som belägrade situationer under 2019. En hund som kommer från Quay County samt en katt från Santa Fe County; 3 varelser belägra situationer under 2018, par husdjur kommer från Santa Fe County, ett husdjur kommer från Torrance County.