Rhea Chakrabortys borgen avvisades efter dessa argument av antidrogbyrån. Här är alla detaljer om det.

På tisdagen, efter Rhea Chakrabortys tillfångatagande, hade NCB sagt att den var nöjd med hennes tredagars tilltal och inte behövde hennes vård. Rhea Chakraborty har gått igenom två kvällar i Byculla Jail, huvudfängelset för damer i Mumbai.

Rhea nekade borgen

Hon har nekats borgen och kommer att stanna kvar i Mumbais Byculla-fängelse för närvarande. En domstol avvisade borgen en dag efter att ha hört påståenden från underhållaren. Precis som Narcotics Control Bureau (NCB), organisationen som grep henne när hon undersökte narkotikaanklagelser. De kopplade till Sushant Singh Rajput-fallet.På tisdagen, efter Rhea Chakrabortys tillfångatagande, hade NCB sagt att den var nöjd med hennes tredagars tilltal. Och behövde inte hennes vård. Efter två dagar på torsdagen hävdade organisationen för läkemedelstestning otvetydigt att Rhea Chakraborty borde förbli i fängelse. Och borde inte tillåtas borgen.

Vad säger källorna?

Källor förtydligade att organisationen inte skulle vilja arrestera henne eftersom det kan försvaga hennes erkännande. NCB berättade igår för domstolen att hennes erkännande var avsiktligt och gjort medan hon inte var i förmyndarskap. Det påståendet skulle inte bestå om hon varit i NCB:s myndighet. Hennes legitima grupp kunde granska tolerabiliteten av hennes tillkännagivanden, kalla dem pressade... för att ogiltigförklara den grunden, NCB arresterade henne inte... för att visa det som ett uppsåtligt erkännande eftersom hon inte var i vården, sa källor.

Rhea Chakraborty, Showik och andra ska stanna i fängelse när specialdomstolen avslår deras vädjanden om borgen, läs vidare | India.com

I vilket fall som helst testar underhållarens legitima grupp än så länge antagningsproklamationerna och säger att hennes tvivel på mer än tre dagar i åtta timmar vardera liknade korsförhör med frihetsberövande.

Här är NCB:s viktigaste argument mot Rhea Chakrabortys borgen:

  • Rhea Chakraborty hade medveten information om droganvändning av sin sköna Sushant Singh Rajput och gjorde sig själv en del av detta brott genom att säkra droger, sade Narcotics Control Bureau på torsdagen medan han kämpade mot borgen för underhållaren, som greps på tisdagen för narkotikaanklagelser.
  • Rhea Chakraborty använde sitt Mastercard och avbetalningspassager för att uppmuntra valutaväxlingar identifierade med hantering av illegal medicinhandel.
  • Hon erkände avsiktligt att hon inkluderades under tilltal och det är tillåtet i rättssalen.
  • Läkemedel som finansierats (av Rhea Chakraborty) var inte underförstådda för individuell användning ännu för att ge dem till någon annan.
  • Avsnitt 27A i lagen om narkotiska droger och psykotropa ämnen (NDPS) är väsentlig och hon kan inte komma ur lagens grepp.

Om den levereras mot borgen, kan underhållaren ändra beviset och dessutom försöka vinna över vittnen med hjälp av hennes situation i allmänheten och kontant makt.

Särskild domstol i Mumbai vägrar borgen för Rhea Chakraborty, Showik Chakraborty och andra - Indien Juridisk

Rhea Chakraborty hade dragit tillbaka sitt erkännande och sa att hon tvingades göra självinkriminerande erkännanden. Hennes begäran om borgen sa att hon inte hade gjort något fel alls och att hon på ett oärligt sätt blivit snärjd för situationen.

I begäran hävdades att hennes tillfångatagande var olämpligt och utan stöd. Att hennes frihet subjektivt försvagades. Att ingen kvinnlig tjänsteman var tillgänglig under hennes korsförhör. Rhea Chakraborty sa likaså att hon inte hade tillträde till någon laglig uppmaning under hennes tvivel. När hon utreddes i minst åtta timmar i sträck av många manliga tjänstemän.