Rachel Weisz spelar huvudrollen i Amazons Reboot of The Dead Ringers!!! Klicka här för att veta detaljerna.

I sitt första betydande inhopp i tv-serier kommer Rachel Weisz att spela och producera en klassiker. Dead Ringers, en omprövning av David Cronenbergs föredömliga 1980-talsfilm med sexuell läggning. Amazon har gett en direkt-till-serie-förfrågan till uppgiften, från Weisz, Alice Birch. Huvudessäist i Hulus hyllade serie Normal People, Annapurna Television och Morgan Creek Entertainment, organisationen bakom den första filmen.

Manteltvillingarna

I Döda ringare, Mantle-tvillingarna, spelade av Weisz, är de mest framgångsrika, briljanta och extraordinära människorna. Verkligen identiska, dessa två OB-gyn är på ett uppdrag att förändra hur kvinnor föds, med början på Manhattan. Droger, sex och att bli kär, detta drama är baserat på David Cronenbergs kultklassiker från 80-talet. Den tar oss till mörkare och främmare territorium än vi någonsin kunde föreställa oss.

Tom Hardy kommer att berätta Amazons 'All or Nothing: Tottenham Hotspur'

Den ursprungliga filmen spelade Irons som tvillinggynekologer. De drar full nytta av det faktum att ingen kan skilja dem åt förrän deras förhållande börjar försämras över en kvinna. Som andra klassiska Cronenberg-filmer som Flugan och Crash, Dead Ringers leka med teman om sexualitet.Även om serien förväntas ha en liknande känsla, sägs den ha en annan ton och utforska teman som kvinnors hälsa och de problem den står inför. Det inkluderar underfinansiering, eftersom det fokuserar på de två professionella kvinnorna, tvillingarna Mantle. De är utmärkta på sina jobb samtidigt som de försöker navigera i livet utanför jobbet. I serien delar tvillingarna Mantle allt: droger, älskare och den obotliga önskan att göra vad som helst.

Hur kom idén fram?

Idén kom med Weisz, som är ett stort fan av originalfilmen. Hon samarbetade med Annapurna TV, och Birch togs in för att skriva anpassningen. Projektet hade varit under utveckling på Annapurna TV i cirka två år. Det lanserades för streamers via Zoom under pandemin, med Amazon som hoppade in med en beställning direkt till serien. Att bemanna ett virtuellt rum för skribenter pågår just nu.

Rachel Weisz till huvudrollen i DEAD RINGERS TV Reboot för Amazon

Birch chief producerar tillsammans med Weisz och hennes handledare, Stacy O'Neil, Annapurnas Megan Ellison, Sue Naegle och Ali Krug precis som Morgan Creeks James G. Robinson, David Robinson och Barbara Wall. Annapurna TV är studion.

Weisz sågs senast i den Oscarsbelönade dramedin, The Favourite, som gav henne en Oscar-val för bästa underhållare i biroll. Hon radade upp det med sin första Marvel-film som landade en av de främsta omvända Scarlett Johansson på Black Widow-bilden. Den filmen väntar på leverans på grund av covid-19-pandemin som har skjutit upp ett så stort antal filmer från premiär.

Detta anger det huvudsakliga uppdraget för Birch efter uppnåendet av Normal People. Den fick fantastiska undersökningar och gav henne en Emmy-uppgift i kompositionen för ett begränsat arrangemang, film eller sensationellt exceptionellt.

Annapurna

Annapurna ligger bakom den HBO-begränsade serien The Plot Against America från David Simon och Ed Burns. Kommande Annapurna TV-satsningar inkluderar den begränsade serievarianten av Celeste Ngs succédebutroman Naming, Everything I Never Told You, Monsterland för Hulu, Staircase, med Harrison Ford för HBO Max och Vanessa Bayers Showtime-pilot Big Deal.