PM Modis twitter hackad: Läs mer om vad som hände när hackare tog över premiärministerns twitterkonto!

På kort tid har det skett grova intrång på Twitter. Med hackare som får tillgång till flera stora konton har Twitters inkompetens kommit i dagen. För ungefär en månad sedan hackade en grupp hackare sig in på konton för personer som Jeff Bezos, Joe Biden, Elon Musk och många fler. Medan Twitter snabbt löste problemet och återställde handtagen, blev det klart att plattformen inte är säker. Om de verifierade inte kan ha en garanti, har vanliga användare en anledning till oro. För några dagar sedan hackade en grupp till och med den indiske premiärministerns officiella konto på Twitter. Läs mer för att ta reda på detaljerna.

Vem hackade kontot?: PM Modis twitter hackade.

Händelsen inträffade den 30 augusti, då tjänstemannen konto av PM Modis hemsida postade en tweet som bad om kryptovaluta. Detta konto är inte PM:s officiella konto, och BJP driver det. Ett cybersäkerhetsföretag Cyble var den första som rapporterade att sidan var under intrång. Medan Twitter snabbt återställde det kunde gruppen skicka ett meddelande genom denna aktivitet. Med hjälp av aliaset 'John Wick' sa gruppen att Twitter borde anställa dem eftersom deras säkerhetsåtgärder är svaga. Premiärminister Modi har inte kommenterat denna fråga förrän nu.Hur hände hacket?: PM Modis twitter hackade.

Källor rapporterar att hackarna först hackade sig in på Paytm Mall, ett detaljhandelsföretag av Paytm. Genom sina databaser kunde de hacka sig in på webbplatsen med fullständig åtkomst. Även om tweeten vägrar detta påstående, undersöker Paytm intrånget. Även om Paytm har försäkrat användarna att deras data är säker, är detta en betydande anledning till oro. När det gäller Twitter har de sagt att de utreder intrånget. Det är dock helt klart att data på Twitter är okomplicerat att hacka för proffs och att plattformen behöver bättre säkerhet.

Andra konton hackade: PM Modis twitter hackade.

Även om det faktum att en grupp lätt kan hacka sig in på premiärministerns webbplats är alarmerande, är det inte det första verifierade kontot som går den här vägen. För knappt en månad sedan bevittnade Twitter när flera officiella Twitter-handtag från politiker, miljardärer och offentliga personer twittrade och bad om bitcoins. Det är roligt att inse att folk föll för bluffen trots att det var falska lärobokslänkar. Alla konton är tillbaka till sina rättmätiga ägare nu, och tweetarna har försvunnit.

Om du tyckte att den här artikeln var användbar, kolla in vår artikel om Amber Heards nya tvist .