PepsiCo-donation till BLM: Snopes, en faktakontrollsajt hävdar att hela saken mestadels är falsk. Klicka här för att veta detaljerna

Nuförtiden har de sociala medierna blivit navet för falska och påhittade nyheter. Detta har skapat ett så stort problem främst när läsare litar mer på de delade fakta än tidningarna. Ingen vet hur och när hela detta problem uppstod men det sprider sig i en accelererad hastighet. I maj 2020 torterades en svart man vid namn George Floyd brutalt av polisens händer i Minneapolis, USA. Med detta reste sig hela nationen till protester mot rasorättvisan och polisbrutalitet. Och efter det blev hashtaggen BlackLivesMatter viral globalt.

https://youtu.be/bXV0m2MluC0

Denna Black Lives Matter Movement (BLM) utlöser en desinformation för en kedja och riktar sig för närvarande till det berömda läskföretaget Pepsi. Augusti månad har varit en riktigt svår tid för företaget. Det cirkuleras över hela världen att detta företag har donerat en del pengar till de olika projekt som är associerade med Black Lives Matter Movement.Efter en massa negativitet och falska påståenden kom Snopes en faktakontrollwebbplats fram för att undersöka saken. Enligt deras undersökning grodde alla dessa rykten på grund av PepsiCos tidigare tillkännagivande om investeringen till denna svarta community.

PepsiCo: Initiativ för att lyfta svarta samhällen

Den 16thJuni 2020 meddelade PepsiCos vd Ramon Laguarta i sitt officiella Twitter-handtag om deras senaste resa för att främja rasjämlikhet. Företaget funderar på att sätta in 400 miljoner dollar för att lyfta livet för svarta människor och även för att öka svarts representation, under en kontinuerlig tidsperiod på fem år. Deras initiativ inkluderar även de små Black-ägda leverantörerna, företagen och restaurangerna.

PepsiCo: Snopes märkta mestadels falska

Efter det cirkulerade kravet angående donationen på 400 miljoner dollar från PepsiCo, fortsatte Snopes med att samla alla bevis direkt från varumärket. Men det påstådda företaget misslyckades med att lämna in några sådana dokument. Snopes märkte inte öppet hela frågan som falsk, snarare kallade den den som mestadels falsk. De tror att Pepsi Company tidigare tillkännagav fördelningen av donationen som till och med inkluderar 6,5 miljoner dollar. Denna del av donationen avsåg de förbättringar som gjorts i andra systematiska frågor. Men Snopes är inte säker på om dessa 6,5 ​​miljoner dollar inkluderar dessa BLM-rörelserelaterade projekt eller inte.

Inte bara detta, PepsiCos vd hade inte officiellt nämnt något om Black Lives Matter-rörelsen. De sa inte om de donerade särskilt till BLM. Snarare påstod de bara att de arbetade för den övergripande rasjämlikheten och enhetligheten på arbetsplatsen.