One UI 2.5: Samsung cirkulerar pressmeddelandet och informerar om den nya uppdateringen baserad på Googles Android 10. Klicka här för att veta funktionerna

Samsung, det berömda mobilmärket, har behållit sin position på marknaden med de senaste uppdateringarna och funktionerna. Företaget har äntligen meddelat om den nya One UI 2.5-uppdateringen via pressmeddelandet. Inte bara detta, de har gett hela listan som innehåller namnet på de Samsung-modeller som kommer att få uppdateringen.

Alla Samsung-användare är redan nöjda med nyheten men företaget har inte meddelat något om datumet. Desto mer nedslående är att inte alla listade modeller kommer att få samma funktioner. Detta innebär att de nya One UI 2.5-uppdateringsfunktionerna kan variera beroende på enheten. Mobilvarumärket har inte gått djupt in i denna fråga och lämnat frågan oklart.One UI 2.5: Detaljer

Den goda nyheten är att Samsung redan tillhandahåller denna UI-uppdatering till alla de senaste modellerna inklusive Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra. Listan slutar inte här och består till och med andra populära smartphones som Galaxy S10, Note 10 Lite, Galaxy Fold och Galaxy Z Flip. De två sista var företagets vikbara mobiler som är mycket efterfrågade jämfört med de andra. Det är dock bekräftat att Galaxy A- och Galaxy M-serierna inte får denna nya uppdatering för tillfället.

Det mest överraskande tillkännagivandet från företagets sida är att listan även inkluderar Galaxy Note 9 och Galaxy S9. Detta är en så chockerande nyhet för alla Samsung-användare eftersom företaget inte var säker under One UI 2.1-uppdateringen. Och de inkluderade det i 2018 års modeller först efter många år. Men den här gången har företaget självt nämnt varje modell som kommer att få dessa nya funktioner.

Det är bra att One UI 2.5-uppdateringen är baserad på Android 10. Eftersom de flesta av de äldre Samsung-smarttelefonerna inte stöder Googles Android 11. Samsung har fortfarande inte bestämt sig för om dessa Galaxy Note 9 och Galaxy S9 kommer att inkludera den senaste versionen.

One UI 2.5: Nya funktioner

Även om det cirkulerade pressmeddelandet har bekräftat att inte alla enheter kommer att få samma funktioner och det kan variera. Men användarna kan förvänta sig en uppdatering i kamerasektionen tillsammans med några nya sätt att lägga till texter i PDF-filerna, Audio Bookmark och använda den senaste Samsung DeX.

De senaste Galaxy Note 20- och Galaxy S20-användarna kommer att få några specialfunktioner. Det kommer att ske en uppgradering av videoinspelningen med radio i bildformatet 21:9. Tillsammans med alla dessa kommer alla att få några nya mallar och bakgrundsfärgalternativ precis som tidigare.