Om du älskar att titta på TV så tappar du din hjärnkraft

Du kanske har lyssnat på dina föräldrars varningar som ung om att för mycket TV kan ruttna din hjärna.
Se upp, tre nya studier visar att kopplingar mellan medelåldern och tv-tittande leder till kognitiv försämring senare i livet. Att titta på även måttliga mängder TV kan hindra minne och resonemangsförmåga längre fram enligt forskningsresultat.

Att titta på ditt favoritprogram är som att ta time out från all stress i livet. Men enligt dessa studier kan det också skada hjärnan genom att minska grå substans och öka atrofi!

Att titta på TV kan minska grå substans i våra hjärnor samtidigt som den förtvinar dem också? Snacka om några seriösa soffpotatisåtgärder som pågår där!Grå materia är grundläggande för flera hjärnfunktioner, inklusive syn och ljud. Ju mer grå materia någon har, desto bättre är de sannolikt att komma ihåg saker eller resonera om dem som kan innebära större framgång i skolan såväl som på en individs karriärväg.

Det verkar som om träning när den görs i korta intervaller under hela dagen, såsom 30 minuter per dag, för att minska kognitiv försämring. Till exempel, om du tränar i en timme men tillbringar dina andra timmar samtidigt med att titta på TV eller arbeta vid en dator så kanske det inte finns några betydande fördelar med att göra den här typen av träning.

Så, åldras hjärnan snabbare om du tittar för mycket på TV? Kanske inte – det kan vara så att det är mer skadligt för din hälsa att sitta och stirra på en skärm hela dagen än att faktiskt titta på tv.

Lösningen kan vara mångfaldig. För det första rekommenderas det att spendera mer tid aktiv varje dag genom att göra saker som att städa ditt hus eller gå runt kvarteret en liten stund minst en gång under dagen.

Kolla in på ett rehabcenter och försök röra dig minst fem minuter varje timme. Dessutom bör utmatningstonen vara mer informativ genom att tillägga att försök med mentalt stimulerande eller interaktiva aktiviteter kan hjälpa till att hålla din hjärna skarp.

  Föregående artikel JIPPIE! Brasilien är nu Corona-fritt? Brasiliens Serrana ser 95% minskning av covid-fall eftersom alla vuxna är vaccinerade Nästa artikel Blair Underwood och Desiree DaCosta skiljer sig, FUSKANSKÄLLANDE?

  Fler artiklar

  Komi Can't Communicate Chapter 374 - Förväntat releasedatum, handling och allt annat här

  11 oktober 2022

  'Solo Leveling', allt redo att släppas 2023! Kolla in de senaste detaljerna här

  9 oktober 2022

  Nicola Peltz Beckham vägrar något drama med svärföräldrar

  9 oktober 2022

  LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar

  Kommentar: Skriv din kommentar! Namn:* Vänligen ange ditt namn här E-post:* Du har angett en felaktig e-postadress! Vänligen ange din e-postadress här Webbplats:

  Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.

  Senaste artikeln

  Ao Ashi Chapter 310 releasedatum, väntan är snart över.

  11 oktober 2022

  Phantom Of The Idol Säsong 2 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  Overlord säsong 4 - Förnyelsestatus, släppdatum, handling och mer! Få alla detaljer här!

  11 oktober 2022

  När kommer Ayumu att göra sitt drag? Säsong 2 – När släpps den? Alla detaljer här

  11 oktober 2022

  Farbror från en annan värld Säsong 2 - Releasedatum, berättelse och uppdateringar av handlingen

  11 oktober 2022