Okläckt dinosaurieägg avslöjar det överraskande ansiktet på en 'Sauropod'-bebis!

Okläckt dinosaurie i ett äggfossil är en sällsynt sådan som finns på miljontals år. Den drar slutsatsen att bebisarna som kallas sauropod inte var den miniatyriserade. Den största gruppen av sauropod är babyn Titanosaurus. De visade horn och framåtvända ögon enligt den nya rapporten och forskningen. Dessa karaktäristiska egenskaper försvann av sig själva när barnet blev vuxet. De hittades med 4 ben och lång hals. Även om hornet inte är till någon nytta för att leta efter föda och att hitta skydd åt sig själva för att gömma sig från andra största varelser och miljöförhållanden.

Titanosauriebebisar, gruppen av sauropoder!

De har sina egna rättigheter efter att de kläckts, sa Martin Kundra via mejl. De måste göra de två mest nödvändiga aktiviteterna för sin överlevnad. Den första är 2 att försvara från andra som stora varelser och andra djur som är större än dem. Och det andra är att samla mat till sig själva och söka efter sin egen mat dagligen. Livet och överlevnaden var mycket tufft för dessa varelser.

Miljöförhållandena är också ett stort problem för dem. Eftersom de måste gömma sig i skogen och skydda dem på natten. På grund av deras framåtriktade ögon och stereoskopiska syn har de fördelen av detta eftersom de på grund av dessa ögon lätt kan förutse fara. Detta är informationen som forskarna nyligen har undersökt. Som vi vet sällsynta äggfossiler grundade nyligen och har dessa egenskaper närvarande i den embryonala skallen.Äggfossil grundat i Patagonien, Argentina!

Fynd analyserade av fossilerna som hittades i Patagonien, Argentina. En återförsäljare vid namn 'Argentina' förde detta äggfossil till Terry Manning 2001. Fossilet är cirka 80 miljoner år gammalt och placerat på ett museum i så många år. Ägget innehåller kvarvarande embryonal som är sällsynt. Fossilerna kan ses som mycket unika. Sauropodens tredimensionella bevarade embryonala skalle.

Den exakta arten har inte bestämts ännu av forskarna och de arbetar fortfarande med det. För att veta den exakta arten vill de ha fler delar av äggfossilen. Forskningen fortsätter och de hittar de andra kvarvarande delarna av fossilerna precis som den embryonala skallen hos sauropoder. Martin Kundra är den som har gett denna information via post. Och berättade om den arbetsutveckling som pågår på detta sällsynta äggfossil. Håll utkik hos oss för fler uppdateringar.