Ny PlayStation 5-video markerar Sonys konsol !Read To Know The Spooky Details.

Future of Gaming-evenemanget för Playstation5 sändes live den 11 juni, och det var spektakulärt. Fansen fick den första titten på två dussin nästa generations spelavslöjanden och även en tjuvtitt på några detaljer om Sonys nästa generations konsol. Mer än 3,5 miljoner tittare på YouTube och Twitch, med olika språkpreferenser, såg evenemanget live. Bilden, dynamiken, ljudet och allt annat såg fantastiskt ut.

https://www.youtube.com/watch?v=Cj6AUuRs1A4

PS5 (eller PlayStation 5) är Sonys efterlängtade nästa generations konsol, och dess släppdatum förväntas i slutet av 2020.Från och med augusti 2020 har vi skymtat PS5-designen. Har sett PS5-spelsortimentet, inklusive Horizon Forbidden west, och vet mycket om konsolens specifikationer och funktioner. Dessa inkluderar en SSD för snabb laddning, ray-tracing en inbyggd 4K Blu-ray-spelare och bakåtkompatibilitet med tusentals titlar i PS4:s spelbibliotek.

PS5 är en konsol som ser väldigt annorlunda ut än PS4, med dess svartvita färgschema från rymdåldern som ser lite annorlunda ut än tidigare PlayStations. Det släpps mer än en PS5-konsol i år. Sony har också bekräftat att det kommer att släppa en PS5 Digital Edition, en strömlinjeformad, endast digital konsol utan en skivenhet.

Slutligen vet vi mycket om PS5-specifikationer, tack vare Sonys första verkliga evenemang i mars. Den ledande systemarkitekten Mark Cerny diskuterade PS5:s systemarkitektur och avslöjade PS5:s inre funktioner. PS5 skakar en AMD Zen 2-baserad CPU med 8 kärnor vid 3,5 GHz, 16 GB GDDR6-minne och en anpassad RDNA 2 AMD GPU som ger 10,28 TFLOP:s processorkraft. Det kan låta som nonsens om du inte är uppe på den här typen av jargong. Blivande PS5-spelare har mycket att vara exalterade över. Vill veta mer? Här är allt vi vet om PS5 hittills – och vad mer vi hoppas att lära oss om inför lanseringen av nästa generations konsol.

PS5 SPECIFIKATIONER

I PlayStation 5-specifikationerna nedan, den första sändningen i mars 2020, gick den ledande systemarkitekten Mark Cerny upp på scenen och talade om konsoldesign. Slutresultatet var en grundligt omfattande uppdelning av PS5:s inre, men det var mestadels inriktat på utvecklare. Även om vi inte bjöds på en titt på konsolen vid den tiden, debuterade tekniken Cernys möjligheter att skapa spel. Nedan kan du hitta en omfattande sammanfattning av de viktigaste tekniska detaljerna för PS5.

CPU: AMD Zen 2-baserad CPU med 8 kärnor vid 3,5 GHz (variabel frekvens)

GPU: 10,28 TFLOPs, 36 CUs vid 2,23GHz (variabel frekvens)

GPU-arkitektur: Anpassad RDNA 2

Minnesgränssnitt: 16 GB GDDR6 / 256-bitars

Minnesbandbredd: 448 GB/s

Intern lagring: Anpassad 825 GB SSD

IO-genomströmning: 5,5 GB/s (rå), typiskt 8-9 GB/s (komprimerad)

Expanderbar lagring: NVMe SSD-kortplats

Extern lagring: USB HDD-stöd (endast PS4-spel)

Optisk enhet: 4K UHD Blu-ray-enhet