Nigeria stänger av Twitter dagar efter att presidentens inlägg tagits bort, permanent?

Nigeria har beslutat att stänga av sociala mediejätten Twitter på obestämd tid för att ha tagit bort ett inlägg från presidenten som hotade att straffa dem som vill ha utträde.

Den nigerianska regeringen avbröt alla Twitter-operationer i landet på fredagen. Informations- och kulturminister Alhaji Lai Mohammed sa att deras beslut härrörde från att medborgare använde plattformen för aktiviteter som kan undergräva Nigerias företags existens.

Nigerias informationsminister Lai Mohammed sa att regeringen gjorde detta på grund av 'den ihärdiga användningen av plattformen för aktiviteter som kan undergräva Nigerias företags existens', hävdade han. Beslutet kom efter en rad utredningar av terroristnätverk i kontakt med potentiella rekryter via sociala medier.Han preciserade inte formen för avstängning, men han gav mer detaljer om den undergrävande verksamheten. Twitters webbplats och app fortsatte att fungera i Nigeria på fredagen under tester utförda av Reuters.

En talesperson för Twitter svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar om avstängningen. Nigerias president Muhammadu Buharis konto, som avaktiverades av Twitter på grund av att de bröt mot deras policy för kränkande beteende och publicerade hotfulla meddelanden mot grupper som anklagades för de senaste attackerna mot regeringsbyggnader, saknas fortfarande från tidslinjen torsdag morgon.