New World: Hands-on förhandsvisning av Amazons nya MMo. Läs för att veta mer!

Amazon Games första riktiga breakout-experiment, New World är ett kommande buy-to-play. Erbjudandet efter online-shootern Crucible hade en mindre än fantastisk lansering tidigare i år. Med den här nya lanseringen av PC-genren hoppas Amazon kunna sätta sin nystartade spelavdelning på rätt väg igen.

Spelet är utvecklat av Relentless Studios. Det utspelar sig på 1500-talet under utforskningstiden, på den mystiska ön Aeturnum. Magi, historiska vapen och skjutvapen samexisterar i folkloristisk miljö. När tre fraktioner slåss om territorium och resurser på den varelseinfekterade ön.Lär dig mer om Ny värld

Spelet är stridstungt och undviker ett traditionellt klassbaserat system. De vapenbaserade är där anpassade utbyggnader och färdigheter är knutna till vapen. Combat känns likt Dark Souls dodge rolls, blockering och perfekt tidsinställda slag är nycklarna till seger i en kamp. Men lyhördheten är inte riktigt lika knivskarp som vad du upplever i själ spel.

Till skillnad från många av de populära skjutspelen i delad värld som Destiny och action-RPG online som Monster Hunter som kommer ut nyligen. New World är en bonafide MMORG Servers Pare som har över 1 000 spelare samtidigt. Den har ett robust progressionssystem, en ihållande värld och storskaliga konflikter för territorium och makt. Det är mycket mer än ett matchbaserat onlinespel.

New World Gameplay

I New World tar du på dig rollen som en orädd äventyrare. Äventyraren landar på stranden av ett främmande, främmande land. Detta land är känt som Aeternum. Denna nya kontinent svämmar över av en magisk substans som kallas Azoth. Den har potentialen att släppa lös enorm kraft i allt den kommer i kontakt med. Ibland visar det sig som god energi, andra gånger ond. En vriden kraft känd som The Corruption börjar ta tag i Azoth. Och börjar spridas över Aeternum, och kastar in dig och alla andra spelare i konfliktens hjärta.

Förutsägbart började mitt äventyr i den nya världen hos karaktärsskaparen. Visserligen kändes det lite kargt. Det fanns inte många håralternativ och de flesta av de förinställda ansiktena hade en väldigt lika känsla. Sammantaget kändes det bristfälligt jämfört med sina samtida. Jag hoppades kunna lägga lite tid på att justera saker men fick slut på saker att ändra mycket snabbt. Eftersom alla spelar som människor. Det var extremt lätt att få de olika köttbitarna som sprang runt förvirrade vid första anblicken. Lyckligtvis fungerade texten i spelet och den närhetsbaserade röstchatt bra för att skilja människor åt.