Nelson Alexander Flores: Nelson aka Mula, nyckelmedlem i MS-13 arresterades i hemlighet och överlämnades till FBI. Klicka här för att få information om MS-13

När alla mediekanaler arkiveras med Covid-19-nyheter, mitt i detta tog de mexikanska myndigheterna snabbt en MS-13-medlem i förvar. Nelson Alexander Flores, en av nyckelmedlemmarna i MS-13-gänget blev handfängsel av mexikanska tjänstemän i maj månad.

La Mara Salvatrucha som i folkmun kallas MS-13 är ett 1980-talsgäng som bildades i Los Angeles. Med tiden som gick blev gänget mer organiserat och spred sin makt över gränserna också. På detta sätt rapporterades det att MS-13 för närvarande styr i nästan sex länder tillsammans med mer än 10 000 medlemmar globalt. Deras moto lyder mata, viola, controla vilket betyder att döda, våldta och kontrollera.Även om många andra gängmedlemmar tidigare greps och detta fick enorm mediebevakning. Men den här gången när Nelson överlämnades till FBI finns det varken officiell presskonferens eller några tryckta fotografier.

Nelson Alexander Flores: När och hur greps han?

Flores eller Mula var nästan 16 år gammal när han flydde från sitt hem och gick med i gruppen. Han greps av mexikansk polis den 20thMaj 2020. Enligt källorna uppmärksammades Flores första gången 2013 och efter det följdes han kontinuerligt upp. Sedan dess har detektiver kallats av för att avlyssna telefoner till olika gängmedlemmar. Och under denna tid förstod man Flores betydelse.

Nelson Alexander Flores: Vad gjorde han?

Enligt rapporten är Flores inte som alla andra gängmedlemmar. Snarare arbetade han för en mycket större sak som internt hjälpte till att växa gruppen. Flores aka Mula var också ledare för MS-13-klicken i Columbus. Han hänfördes i hemlighet till narkotikahandel, smuggling, ungdomsrekrytering och penningtvätt. På grund av honom fick MS-13-cellerna en regelbunden tillförsel av narkotika.

Dessutom brukade han upprätthålla kontakten mellan gänget och den mexikanska maffian. Och med deras hjälp var gruppen så inflytelserik inom staten.

Nelson Alexander Flores: FBI-utredning

Flores arresterades av mexikanen och överlämnades slutligen till FBI. Efter alla förfrågningar ska FBI ha rapporterat att alla pengar som gänget tagit emot användes för att köpa vapen och vapen. Inte nog med detta, pengarna skickades över till medlemmarnas familjer vid behov.