NBA-slutspel 2020: OG Anunobys spelvinnare överraskar Boston Celtics när Toronto Raptors vinner match 3: klicka här för att veta mer!

Det hade sett ut som att Kemba Walker skulle lämna spelet när han upptäckte fokus Daniel Theis. Med en häpnadsväckande gå för att börja leda flocken med inte precis en sekund kvar. Kyle Lowry upptäckte vid det tillfället OG Anunoby öppen i hörnet på inloppspassningen, och resten var historia.

I en spännande, fram och tillbaka strid verkade Boston Celtics som om. De var redo att ta en serieledning med 3-0. När Kemba Walker upptäckte Daniel Theis på en enkel dunk med under en sekund kvar.Raptors förblev tyst när huvudtränaren Nick Nurse drog upp en otrolig sidlinje utanför de tilldelade gränserna som Kyle Lowry utförde felfritt och upptäckte OG Anunoby på ett mycket sent skott för att dominera matchen.

Anunobys spelvinnare förstör Walkers pass

Kemba Walkers balans var på en fullständig presentation av vad som krävdes för att vara den sista ägaren av spelet. Upptäcker fokus Daniel Theis på ett häpnadsväckande sätt att börja leda flocken med bara 0,5 sekunder på klockan.

Kyle Lowry behövde en undran och upptäckte OG Anunoby gömd i det längsta hörnet på inkommande, som vid den tidpunkten dunkade ner matchens dominerande 3-poängare.

Livet från Siakam och VanVleet

Pascal Siakam och Fred VanVleet har båda kämpat till denna punkt i serien. Ett omedelbart samband med gruppens 2-0 underskott som går till Game 3.

Siakams början på denna utmaning verkade som om business as usual. Får två snabba fouls i huvudkvartalet, fullbordar den primära halvleken med bara två fokus och noll gjorda field goals. När det gäller VanVleet hade han möjligheten att slå ner flera skott tidigt men samtidigt var han inte helt i beat.

Det förändrades för båda dessa spelare efter halvtid när de äntligen började röra på sig. Siakam gjorde 11 poäng i den tredje ramen medan VanVleet gjorde snabba nio poäng.

Då och då behöver du bara se ett par tumlar för att värma upp. Det var faktiskt situationen med VanVleet, som dunkade ner ett par 3-poängare för att inleda den sista kvarten. Siakam fortsatte också att attackera, och hjälpte raptorerna att ta sig in i spelet.

Siakam skulle bli klara med 16 fokus som skjuter 6-för-15 från fältet. En inte direkt idealisk detaljlinje, men ändå mycket snyggare än du skulle ha förväntat dig under de första två fjärdedelar av spelet.

VanVleet vågade sig upp för sin grupp med 25 poäng och sex assist, inklusive en greppupplägg som fäste matchen med mindre än 25 sekunder kvar.

Walker fortsätter där han slutade

I spel 2 kunde Kemba Walker inte köpa en hink förrän den sista kvarten. Han var 2-för-14 från fältet och 0-för-7 från 3-poängsförlängning när han kom in i den sista ramen. Han skulle äntligen upptäcka sin touch under den sista kvarten, med en idealisk 4-mot-4 från fältet inklusive ett par grepphinkar nerför sträckan för att avsluta Raptors.

Han förmedlade den energin in i spel 3, och brände inte igenom ett idealiskt tillfälle att komma igång. Walker kastade ut för 17 poäng i huvudkvarten med 5-mot-6 från fältet och 2-mot-3 från förbi bågen. Han var kraftfull när han attackerade lacken, gjorde några regelbrott medan han gick 5-mot-5 från frikast6-linjen i kvarten. Han skulle avsluta sin brännheta början med en ringsignal som slog 3-poängare för att ge Celtics en ledning i mitten på 33-28 genom en period.

Efter att ha gjort fyra poäng under den efterföljande kvarten, inklusive ytterligare en ringmixer för att avsluta halvleken, gick Walker till paus med 21 poäng. En högre absolut än någon enskild Raptor hade räknat i båda de första två omgångarna av serien. Han skulle bli klar med 29 poäng på 9-för-15 från fältet och 4-för-7 från 3.

Katalysator Kyle Lowry

Raptors dominerar inte den här matchen utan den konsekventa närheten av deras golvgeneral Lowry.

Gruppkaptenen var Torontos bara konsekventa källa av vitalitet under hela matchen. Andra i gruppen hade sina ögonblick och briljanta platser, men det var Lowry som hade möjligheten att hålla Raptors igång hela natten, ända till sista gången i spelet.

Lowry blev klar med 31 poäng kvar i matchen med ett fyllt detaljblad med åtta assist, sex studsar tillbaka och två steals.

Brown når ett slutspel på karriärens topp i halvtid

Jaylen Brown krävde bara en del av spelet för att fånga en säsongsavslutares yrke high 10 studsa tillbaka. Brown gjorde två indrag i halvtid och gjorde 10 poäng kvar med sina 10 brädor.

För att inkludera glaset i sina ansträngningar var Brown tillförlitligt den viktiga beskyddaren på Siakam, som precis hade två poäng in i paus. Celtics stjärnvinge kom på hur de skulle påverka varje del av spelet, och det slutade inte i paus.

Browns tvåfaldiga steg skulle öka till 19 poäng och 12 studsa tillbaka för att gå med fantastiska fyra rutor.

En tyst föreställning från Tatum

Jayson Tatum var i brand i Game 2 och fick 34 poäng för att hjälpa Celtics till deras efterföljande raka framgång.

I spel 3 indikerade Tatum trots allt glimtar av hans superstjärna med flera skyddade frambackar, men han försökte på ett tillförlitligt sätt göra mål på stenen. All-Star-forwarden skulle bli klar med 15 poäng, 5-för-18 från planen och 1-för-4 från 3. Hans minsta poängavkastning i serien.

I vilket fall som helst, hade han sin effekt märkt i olika territorier av spelet, och fick nio studs tillbaka att gå med en grupp höga sex assist. Ingen hjälp var större än det här underbara flödet till Brown efter en fientlig studs tillbaka. Hans poängavkastning missades dock massivt, eftersom Celtics äntligen skulle falla vid ringaren.

Raptors tredje kvartal

Boston ledde med 10 i halvlek men Raptors skulle inte låta sina motståndare fly med det. Startad av huvudtränaren Nick Nurses försiktiga byte till en zon, började Toronto ladda igen in i matchen.

Kyle Lowry, som hade varit Torontos bara förutsägbara fientliga poängavkastning under första halvlek, förblev het i den andra från förra kvartalet medan VanVleet och Siakam äntligen mötte hans vitalitet.

Lowry höll sin motor igång med nio poäng under kvartalet och VanVleet koordinerade det. Efter att ha försummat att ändra ett fältmål i första halvlek. Siakam gjorde 11 poäng i den tredje kanten med 5-mot-10 från fältet. Ser betydligt kraftfullare ut i slutet av all-out attackläge.

Medan Celtics trots allt ledde med fyra går in i den sista kvarten. Livskraften rörde sig positivt till Raptors fördel bara på grund av denna utmaning. Efter deras återupplivande andra från förra kvartalet startade av den zonskyddsvakten.

Robert Williams kommer med energin igen

Williams har varit en enorm blixt av vitalitet i sätet för Celtics alla serier och det här spelet var detsamma.

Han gav en av spelets bästa egenskaper och kastade ner denna hemska dunk mer än två Raptors-skydd.

Ibaka tar sig upp på blocklistan genom alla tider i NBA-slutspelet

Serge Ibakas första block av spelet betecknade det 282:a blocket av hans kall i NBA-slutspelet. Flyttade honom förbi Celtics Hall of Famer Kevin McHale för åttonde plats på den oöverträffade listan över säsongsmatcher.

Ibaka avslutade spelet med två block, vilket lämnade honom med 283 avslag. 20 blyg av Hall of Famer Patrick Ewing för följande plats på rundown. Han är 29 kvarter ifrån att dela de fem bästa rutorna som avslutar säsongen.