NASA:s Mars Helicopter Ingenuity ombord på Perseverance-rovern laddas för första gången i rymden. Klicka här för att se mer.

Laddningsaktiviteten visar att vi har överlevt lanseringen och det hittills. Vi kan hantera den hårda miljön i det interplanetära rymden. Detta svar kom från MiMi Aung, Mars Helicopter Project Manager på JPL när Nasas Ingenuity the Mars-helikopter laddades för första gången i yttre rymden av Perseverance-rovern fredagen den 7 augusti, på väg att slutföra resan till Red Planet. För vilket det tog nästan 8 timmar. att få ström som laddning för detsamma höjs till 35%. Se den här videon för att veta mer:

Med Tim Canhams ord förblev denna laddningshändelse en stor milstolpe eftersom den ger uppfinningsrikedomens elektronik en första provkörning efter lanseringen den 30 juli. Tim Canham bekräftade vidare att det är avgörande att låta den fungera fullt ut tills den når Mars yta. och för att göra det möjligt kommer laddningen från och med nu att ske med regelbundna intervall efter varannan vecka. Ytterligare förtydliganden gjordes för att reglera en låg laddningsnivå i uppfinningsrikedom. Det främsta skälet som nämns för detsamma är upprätthållandet av dess hälsa.Ingenuity's Journey

Påhittighet måste tillbringa de kommande två månaderna i Perseverances mage tills den äntligen når Mars yta där den lossnar från rovern för att utföra uppgifterna. Under tiden måste Ingenuity ladda med sina egna solpaneler.

JPL byggd chopper som väger 2 kg och utrustad med 6 litiumbatterier har fått i uppdrag att hitta tecknen på tidigt liv på planetens yta tillsammans med information om dess klimat och jordmån. För vilket den måste överleva de svåra förhållandena på mars.

Resan innebär framgång

Enligt forskarna, om den överlever, kommer den att tilldelas ett 31-dagars testflygfönster, vilket kommer att bevisa att en motordriven och kontrollerad flygning av ett flygplan kan uppnås på den röda planeten. Detta kommer i sin tur att göra det möjligt för framtida mars-uppdrag att potentiellt lägga till en luftdimension till sina förväntningar med andra generationens rotorfarkoster.

Uthålligheten

Förvaltas av Caltech i Pasadena, Kalifornien, JPL byggde och förvaltar Ingenuity Mars Helicopter för NASA. Lockheed Martin Space tillhandahöll Mars Helicopter Delivery System.

Perseverance är en robotforskare som väger strax under 2 300 pund (1 025 kilo). Roverns astrobiologiuppdrag kommer att söka efter tecken på tidigare mikrobiellt liv. Det kommer att karakterisera planetens klimat och geologi, samla in prover för en framtida återkomst till jorden och bana väg för mänsklig utforskning av den röda planeten.

Roveruppdraget Mars 2020 Perseverance är en del av ett större program som inkluderar uppdrag till månen som ett sätt att förbereda sig för mänsklig utforskning av den röda planeten. Anklagad för att återvända astronauter till månen 2024, kommer NASA att etablera en varaktig mänsklig närvaro på och runt månen 2028