NASA delar fantastisk bild av en närliggande planet som kan vara beboelig! Klicka för att veta om den nya upptäckten.

NASA upptäckte mycket från ett sekel som vi alla vet att de är på topp nyligen, en bild avslöjad av NASA visar hur den beboeliga planeten nära vår jord ser ut. Detta kallas Proxima B som har en mild temperatur för att existera vattnet på dess yta, sade NASA. Större än jorden och närmast solsystemet. Den är tillräckligt stor jämfört med vår planet och banans röda dvärgstjärna Proxima. En ny planet där liv, vatten kan existera sagt av NASA. Det är beboeligt som jorden och bilderna som delas av NASA visar denna möjlighet.

Forskare sa att det kunde nås i slutet av århundradet!

Med hjälp av oskadda och små sonder kan den nås, tror forskaren och teamet från NASA. Genom att definiera planetens konstnärliga natur och särdrag sa NASA att upptäckten 2016, precis som jordens storlek, måste en planet som kretsar kring vår närmaste stjärna vara beboelig! Detta beskrevs av NASA och teamet. Forskaren arbetar på det och antar att det blev framgångsrikt i slutet av detta århundrade.

Det är på avståndet där det tillåter miltemperaturen att kyla ner vattnet på dess yta. NASA definierar också planetens egenskaper och delar även bilderna av planeten i solsystemet. De undrar att det kan se ut som vår jord och att det kommer att vara möjligt att leva på den också. Vi vet alla att livet på jorden fortfarande är den största obesvarade frågan i världen efter så mycket forskning.Om bilden!

På bilden syns även Alpha Centauri AB. Men forskare sa att den här planeten Proxima b är är tyngre än jorden och också enorm i storlek. Forskare sa att de undersöker det kort så att de kan avslöja mer om ämnet. Den här nya är känd som Proxima c, som är ungefär lika stor som halva Neptunus.

Som vi sa är planeten tyngre än vår jordplanet och även från den beboeliga zonens omloppsbana. I början av detta år upptäckte forskare också den andra planeten nära solsystemet. Nu ser den här lika beboelig ut som jorden. Astronomerna tror att det kan vara en annan exoplanet vars stjärna närmast solen. För mer information om ämnet håll ögonen öppna med oss.