Narendra Modi: Premiärminister Modi firade sin 70-årsdag på sitt sätt; gick till Twitter för att be om hans födelsedagspresent från medborgarna. Klicka här för att veta mer

Indiens premiärminister Shri Narendra Modi avslutade framgångsrikt 69 år av sitt liv. Den 17thSeptember 2020 firade vår premiärminister som är lika känd över hela världen sina 70 årthfödelsedag. Men allt var mycket annorlunda jämfört med tidigare år. Han fick mycket födelsedagsmeddelanden, tweets från kändisarna samt från världens ledare, inklusive den ryske och amerikanska presidenten.

Narendra Modi var lika tacksam för så fina meddelanden. Han twittrade till och med vad han vill ha som sin födelsedagspresent för i år. Födelsedagshälsningar har strömmat in från världens alla hörn för hans 70thfödelsedag. Många rikstäckande firanden ägde rum för den stora dagen. New Delhi var dekorerad där festarbetarna njöt vid India Gate genom att skära en tårta på 71 kg.Modi 70thfödelsedag: BJP håller Seva Saptah

Bharatiya Janata Party beslutade att genomföra Seva Saptah som kommer att pågå i en hel vecka. Programmet startade 14thseptember och framåt som avslutas den 20thSeptember 2020. Lyckligtvis inföll också premiärministerns födelsedag inom denna vecka och festen firade det genom att göra lite välgörenhet för de behövande.

Partiet donerade gratis ransoner, organiserade gratis blodgivning och ögonundersökningsläger som var nödvändiga för de efterblivna klasserna. Dessutom hölls ett livförsäkringsprogram i Vadodara. Mer än 20 000 människor försågs med denna anläggning under Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana (PMSBY).

Modi 70thfödelsedag: Hälsningar från hela världen

USA:s president Donald Trump hälsade vår födelsedagsman med en önskan sent på kvällen. Han kallade Modi speciellt som en lojal vän tillsammans med en stor ledare skriven med caps. Donald delade till och med den gamla bilden från sin Indien-turné i februari 2020.

Vladimir Putin berömde Narendra Modi för hans fantastiska arbete inom vetenskap och teknik. Förutom världsledarna önskade oppositionspartimedlemmarna, inklusive Rahul Gandhi och Arvind Kejriwal, premiärministern på hans födelsedag.

Modi 70thfödelsedag: Modi bad om en födelsedagspresent

I slutet av dagen tog Narendra Modi till sitt officiella Twitter-konto som inte bara var fyllt med hans födelsedagsinlägg. Snarare blev hashtaggen NationalUnemploymentDay lika viral på hans födelsedag. Han höll allt åt sidan och svarade direkt på den viktigaste frågan som många ställde. Han gav en liten lista som innehöll vad han önskar sig som födelsedagspresent. Det inkluderade allt relaterat till den pågående Covid-19-situationen.

Modi bad alla att bära maskerna ordentligt tillsammans med att upprätthålla den sociala distansen. Han har viktigt nämnt att förbättra immuniteten för att bekämpa viruset. Det här är vad vår premiärminister vill ha för sina 70thfödelsedag främst när vår nation innehar andraplatsen på Covid-19 globala listan.