Mulan’ gick till Disney+ av nödvändighet; förvänta dig inte att storsäljande släpp för $30 blir normen

Disney meddelade att Mulan skulle hitta ett hem på sin webbaserade funktion till en överlägsen kostnad av $30. Vissa teoretiserade att Dark Widow och andra storsäljande höjdpunkter från studion kunde bli direkt.

Det plötsliga draget att föra Mulan till på begäran gjordes av nödvändighet. Med teatrar i USA olämpliga att återuppta kritiska grupper på grund av ett ständigt uppsving av fall av coronavirus, var Disney tvungen att trycka tillbaka filmen om och om igen.Organisationen har sagt att detta inte är standarden, sa media- och streaminggranskaren Dan Rayburn. De var i princip tvungna att göra det på grund av pandemin.

Efter att ha lämnat leveransdatumet i augusti höll Mulan slut på landet enligt filmsläppningsschemat. Warner Bros.′ Wonder Woman 1984″ är planerad att släppas i oktober, och därefter Disneys Dark Widow and Soul i november, efter tre Fox-filmer.

Förutom om Disney behövde vänta med att leverera Mulan till 2021, som också börjar bli upptagen, måste den flytta en av sina olika filmer och ta bort tidtabellen igen.

Valet att flytta till Disney+ var inte enkelt, men studion kunde inte bestämma ett säkert totalt dramatiskt datum, så de bestämde sig för följande bästa val för att lägga det på Disney+ och sprida dramatiskt i de länder som är öppna, sa Kathryn Arnold, filmskapare och avledningsspecialist.

En 'engångsgång'

Disney skjutsade Mulan till Disney+ i alla länder som för närvarande har administrationen. I områden där realtidsfunktionen saknas och organisationen inte har planer på att göra den tillgänglig kommer Mulan att gå på bio. Det innebär att den troligen kommer till kinesiska teatrar. Där filmen under en tid har krävts att överprestera.

Mulan

Liu Yifei spelar huvudrollen i Disneys Mulan. Disneys vd Bob Chapek sa att Mulans strömmande leverans är en engångsföreteelse och inte ett tecken på att organisationen handlade mot en annan handlingsplan, men organisationen kommer att noga överväga antalet rekord som valts för att köpa filmen på Disney+.

Disney

President Bob Chapek sa på tisdagen att Mulan var en engångsföreteelse och inte ett tecken på att organisationen handlade mot en annan handlingsplan. Icke desto mindre märkte han att de kommer att noggrant överväga siffrorna för supportrar och antalet rekordval att köpa filmen på Disney+.

30 dollar prislapp

Priset på 30 dollar är Disneys metod för att återställa filmens ekonomiska plan för skapandet på 200 miljoner dollar. Den uppskattade 100 miljoner dollar för att visa upp en finansiell plan. Ett fåtal kunder har ryggat tillbaka från det osäkra värdet. Önskemålet är att vårdnadshavare ska vara snabba att betala utgifterna för att ha nya nöjen att visa sina barn. Allt med tanke på kostnaden för att köpa Mulan. Och närma sig det på Disney+ i oändlighet är billigare än att ta en grupp på fyra till filmen.

Walt Disney Co. och

Disney kommer att förbättra dessa köp på begäran med de dramatiska leveranserna i länder utan Disney+. I enlighet med dessa linjer har Mulan en anständig möjlighet att få tillbaka sina skapelsekostnader och verkligen göra en fördel.

Oavsett om Disney kommer att återuppliva denna cykel kommer att [avgöras av] en blandning av element: Om dramatisk spridning blir tänkbar när Covid har dött ut och teatrar är öppna runt om i världen, kommer genomförandet av detta utmärkta early adopter-program, och om skapare och kockar kommer att samtycka till denna typ av spridning i förväg, sade Arnold i ett e-postmeddelande. När denna referenspunkt har ställts in vet skapare/koordinerande grupper att detta är en chans. Och kommer att ta itu med detta tänkbara resultat i deras affärer.

Ingen väg till normalitet

Disney är mycket medveten om hur betydelsefulla filmerna kan vara för dess primära angelägenhet. För ett år sedan stod organisationens filmer för nästan 40 % av alla biljettaffärer i Nordamerika, eller mer än 3,72 miljarder dollar. Över hela världen satte Disney in cirka 13 miljarder dollar, inklusive ett rekordantal på 1 miljard dollar leveranser.

Var kan jag se Disney

Jag accepterar inte att någon bestämt sig för att göra en framstående skapelse, till exempel 'Mulan', och att den bara ska ses på den lilla skärmen, inklusive Arnold.

Även om detta kanske inte var arrangemanget Disney hade för 2020, är ​​det en ny verklighet. Utan att någon väg till regelbundenhet utan immunisering eller utan att fall i USA minskar. Organisationen kan bli tvungen att göra mer intensiva val senare.

I vilket fall som helst är det inte troligt att organisationen kommer att hoppas att använda premiummodellen på begäran. Det används för Mulan för alla filmer.

Jag ifrågasätter att det kommer att hoppas på att ha extra premiumobjekt för mindre filmer, sa Eric Handler. Övervakande chef för media- och nöjesvärdeforskning på MKM Partners. De har precis inkluderat 'Forward' till Disney+ utan att ta betalt.

Disney inkluderade dessutom Hamilton, som delas ut 75 miljoner dollar för. Och kommer att sätta den en gång teaterbundna The One and Only Ivan på administrationen för ingenting också.

Jag tror att det är ett typiskt problem, sa Handler.