Mulan Boycott Explained: Varför vissa fans hoppar över Disneys nya remake? Klicka för att ta reda på mer.

Disneys senaste överraskande live-action-remake Mulan från den omhuldade 90-talsserieklassikern Shared critics. Vissa beröm synen Ämne efterklang, Under Annan analys Centrumkaraktären och handlingen. Men å andra sidan isolerar det sociala medier och begär att många individer svartlistar nya filmer. Tillgänglig för köp på Disney Plus för $30.

https://youtu.be/ozLnEJuuAlg

Om Mulans svarta lista

Den svarta listan roterar kring två frågor i Kina. Behandlingen av uiguriska muslimer i Xinjiang, Kina, där en del av filmen spelades in, och döljandet av mänsklig frihet i Hong Kong.Som författaren Jeanette Ng hänvisade till i en tweet på måndagen, betecknar Mulans kredit en ovanlig uppskattning för CPC Xinjiang Uighur Public Relations Department. Det är promulgeringsflygeln för beslutet kinesiska kommunistpartiet Xinjiang regering. Mer än 1 000 000 uiguriska muslimer har tvingats in i omskolningsläger.

Om ordningen angående uiguriska muslimer

Åsikter I kampen mot religiös fundamentalism och separatism beordrade Kinas kommunistiska parti uiguriska muslimer till detta läger. Det förklaras att blygsamt arbete som bekänner sig att omskola är införlivat påtvingad kinesiska lärande för fel Inkluderar att fråga eller växa ett skägg.

Kredit värderas likaså av Public Security Bureau i Turpan, ett distrikt i Xinjiang. Godkänd i oktober förra året av den amerikanska regeringens substanslista för kränkningar av mänskliga rättigheter. Vissa twittrade att stödet till Mulan liknar att engagera sig i dessa kränkningar av mänskliga rättigheter.

En annan källa till oro är kommentarerna från Mulans ledande underhållare Yi Pei Liu i augusti för ett år sedan. Jag upprätthåller Hongkongs polis. Ni skulle alla kunna överfalla mig. Hur avskyvärt är Hongkong? skrev hon på Weibo.

Om slagsmålen i Hong Kong

Bråken i Hongkong nådde en annan höjdpunkt när Liu sa något om Weibo mitt i en uppblossning av en indisk lagförslag som gav terrängen kinesiska domstolar auktoritet över känsliga Hongkongs åtal två månader tidigare. Motståndare till utvecklingen gjorde ofta som sådana i linje med polisen för att stoppa vilda slagsmål istället för att i stort sett hjälpa Kina.

Det är uppenbarligen en exceptionellt komplicerad omständighet och jag är ingen specialist. Jag litar på att det hela kommer att lösas snart, sa hon. I ett efterföljande möte med Entertainment Weekly.

Hongkong-aktivisten och politikern Joshua Wong I välkomnade Lius kommentarer på fredagen. Vid den tidpunkt då filmen började på Disney Plus, avancerade den varje individ som sätter aktier i grundläggande friheter till #BoycottMulan. Tweeten har mer än 27 000 retweets. Disney begärde kommentarer men reagerade inte direkt.