Minecraft: Var hittar du Axolotls nya trick! GENVÄG

För att göra uppdateringen av Caves and Cliffs ännu mer spännande finns det några nya tillägg att utforska! Axolotls har unika lekförhållanden som kräver att du tar några steg innan de kan hittas. Vi kommer att täcka dem i det här inlägget med tips om hur man tar hand om dessa roliga små killar en gång fångades.

The Caves and Cliffs Update är äntligen här, men det hindrade inte PUBG Corp från att lägga till en sista sak: vattenlevande mobs som axolotl (säg ax-oh-lot'-uhl). De är söta varelser som leker under specifika omständigheter så vi kommer att gå igenom vad de är samt ge tips om att ta hand om dem när de fångas – glöm inte att deras ägg kan kläckas vilken dag som helst.

Var man hittar Axolotls

Axolotler finns i mörka och undervattensgrottorna, vilket gör dem svåra att hitta. De kan bara leka vid havsnivå 63 eller lägre, men de har fem färger som du kanske inte visste var alternativ om du aldrig har sett en förut!Att hitta Axolotls är för lätt. De finns i varje vattenbiom, men de kan också hittas på sjöar och dammar nära berggrund eller kalksten när solen går ner vilket gör dem lättare att upptäcka om du har en ljuskälla med dig. Det bästa sättet att hitta en av dessa små killar är att gräva upp smutsblock längs floder medan du fiskar efter en böljande ål eftersom det är mer troligt att de kommer att leka där än andra områden på kartan där deras sällsynthetsnivå skulle minska avsevärt; Men denna metod har sina begränsningar också så vi kommer att utforska några alternativ senare.

Hur man får fler Axolotls

Nu när du har Axolotls till ditt förfogande har det aldrig varit lättare att föda upp dem. De behöver inte vara i vattnet för reproduktion men det är bäst om de är så att bebisen axolotl kan överleva och växa upp frisk. När två kandidater är redo högerklickar du bara med en hink tropiska fiskar på varje varelse och snart kommer det att finnas ett bedårande nytt tillskott till ditt hem! Om du också transporterar med hinkar, oroa dig aldrig för att despawning för att ösa upp vattenlevande varelser inuti en hink förhindrar att detta också händer

Vilka är kommandona

Om du inte orkar utmaningen att fånga en Blue Axolotl, finns det alltid det här snygga fusket vi lagt till. Det är särskilt användbart för kreativt läge, bygga servrar eller göra äventyrskartor! Så här fungerar det:

Om du hellre vill undvika att gå igenom all den smärtan och lidandet för att få tag på en naturligt – oroa dig inte för vi har något ännu bättre redo för just ett sådant tillfälle. Kommandon kan också användas; så om du vill ringa till din nuvarande position med lätthet utan att ha gått igenom några som helst svårigheter, så här ser dessa kommandon ut exakt:

/summon minecraft:axolotl ~ ~ ~ {Variant:4}