Minecraft Crossbow: Läs för att veta om spelets översikt, användningar och förtrollningar!

En Crossbow är ett löpvapen som har kapacitet som en båge men ändå kan hålla sig laddad även i ditt lager. Armborsten har några extra höjdpunkter. Den måste fångas med Multi-Shot (1-3), Quick Charge (1-3) och Piercing (1-3).

Översikt

En armborst är en förlängd vapengrej som kan användas för att attackera folkmassor och spelare på avstånd, i kontrast till den konventionella pilbågen genom att den har utökad skada, minskad skottfrekvens och maktlösheten att avfyra inte exakt helt dragen. Skottets skada och räckvidd är stabil, eftersom en armborst inte kan släppas halvdragen för fragmentarisk skada, som en pilbåge kan. För att stapla ett armborst måste spelaren ha bultar i sitt lager eller smällare raketer i sin slump. Avslutning sker i två steg: Laddning och sedan avslutas. Spelaren knäpper till höger för att stapla armborst. Den är helt staplad när dess dragsko verkar stel. En staplad armborst kan flyttas runt i lager som en sak, förbli staplad tills den avslutas. Den dyker upp med en bultpassning som ska avslutas.

En anfallare får en möjlighet att släppa sitt armborst eller fångade armborst. De dyker likaså upp i kistorna som finns på raiderstationer eller i skogshuset och kan också bytas ut mot smaragder med fletcherbor.Armborst har sin unika charm och kan inte använda båge-explicita berlocker. Dessa berlocker stödjer kampen mot enorma samlingar av fiender, till exempel marodörstrejker.

Använd i strid

I PvE

Den oförtrollade armborsten används bäst för att ta sig an bestar, antingen med stor spännvidd eller med anmärkningsvärd retirering/flykt, eftersom den inte kan hålla tillbaka fokus. En spelare med armborst måste välja alternativet att skjuta helt draget, upptar tid. Att avsluta på kanter är regelbundet en övertygande metod för att slakta bestar och spelare. Armborst och pilbåge är de bästa vapnen för en betydande del i vattnet att använda mot stora folkmassor i land eller i vatten, eftersom de kan hålla uppe sin separation (förutom om spelaren har Depth Strider-berlocken på sina stövlar).

Charmen som är tillgänglig för armborst utrustar dem kraftfullt för att slåss mot stora samlingar av motståndare (förmodligen deras expansion till spelet i Village and Pillage-uppdateringen). Multishot-berlocken utökar sin spridning för att leverera tre bultar utan ett ögonblicks fördröjning, medan Piercing-skönheten tillåter en bult att penetrera några in-line-mål och träffa upp till nio ämnen.

I enmålsstrid spelar den vanliga pilbågen ut alla armborst som inte är hänförd med Quick Charge III, både så långt det skadar varje sekund och desto mer avsevärt håller målseparationen uppe. En snabb eldbåge kan slåss mot två vindicators i närheten av andra människor, men en armborst kan inte stoppa en vindicator på något avstånd inom hans fara. Med tanke på en ansamling av mål, hur som helst, har ett armborst med charm en osäker skadeböjning i kontrast till den för en fängslad båge.

Trivia

  1. Banditer har en liten möjlighet (8,5%) att tappa ett armborst när de avrättas, och denna frekvens ökar per nivå av plundring. Armborst kan likaså plundra från plundrkistor i banditstationer.
  2. Armborst är det tredje förlängda vapnet i spelet, det andra är spjutet och det första är pilbågen. (Detta begränsar ägg och snöbollar som vapen.)

Förtrollningar

Från och med 1.14 har armborsten tre exceptionella charm: Multishot, Quick Charge och Piercing.

  1. Rask laddning (I–III): Minskar omladdningstiden med nivå * 0,25 sekunder. På nivå III är det marginellt snabbare än en pilbåge. Kan bli lurad till upp till nivå V, kommer dock att ta 69 år att stapla när man fuskat till nivå VI på grund av en bugg.
  2. Multishot (I): Skjuter 3 bultar på dubbeln, men slukar 1. Den fungerar dessutom med smällarraketer. De extra skotten kan inte återhämta sig.
  3. Penetrerande (I–IV): Pilar går genom nivå + 1 element och sköldar, utan att skada faller av. Kan inte punktera skyddande lagerställ eller Ender-ädelstenar.