Messiah säsong 2 AVSTÄLLD från Netflix? Här är allt vi vet om kontroversen kring säsong 1

Messiah säsong 2 kommer eller inte?

Den 1stJanuari 2020 dök några delade meningar upp om den nya Netflix-thrillerserien 'Messiah'. Denna amerikanska thriller består av 10 avsnitt skapade av Michael Petroni.

Seriens huvudroll består av den tyske skådespelaren Mehdi Dehbi som spelar huvudpersonen som heter Al-Masih Al Dajjal, Tomer Sisley som Aviram Dahan som är Shin Bet (Israels inre säkerhetsbyrå), Michelle Monaghan som CIA Case Officer Eva Geller.

messias säsong 2Den här serien kretsar kring Al-Masih som från ingenstans dyker upp från Mellanöstern och hävdar att han har inkarnerats som Guds sanne son i det här livet. Han får många anhängare på grund av sitt fysiska utseende och förekomsten av få mirakel.

För att bekräfta den verkliga identiteten på denna mystiska man utreder CIA-officerarna själva detta fall. I det sista avsnittet, Al-Masih bortfördes och flögs till någonstans i Mellanöstern. Planet kraschade dock efter ett tag på grund av tekniska svårigheter.

Men det faktum att Al-Masih och Dahan överlevde den där flygkraschen och inte hade en enda repa på sina kroppar förvånade alla. En fattig herde sa att han såg Al-Masih resa upp sig själv och Dahan från de döda.

Denna stora cliff-hanger gjorde publiken sugen på mer. De ville veta den verkliga identiteten på Al-Masih och väntade ivrigt på Messiah säsong 2 men tyvärr, den 26thmars 2020, Netflix ställde in showen.

Denna nyhet bekräftades när Wil Travel tog till Instagram och postade ett foto som tillkännager att deras kontrakt med Netflix inte har förnyats och därför är Messiah säsong 2 och detta är slutet på serien. Han skrev också en uppriktig bildtext och tackade fansen för att de stöttade showen hela tiden.

Ja, Messiah säsong 2 är inställd, och här är anledningen -

messias säsong 2

Även i dagens värld är religion fortfarande ett känsligt ämne att prata om och därför var Netflixs 'Messias' utan tvekan en stor risk i sig. Och Netflix tog denna risk genom att tro på det unika med handlingen och såg en viss potential men det slog tyvärr tillbaka!

Ett fåtal personer misstolkade vissa karaktärer i serien och började jämföra dem med verkliga människor, vilket kan ha lett till en kontrovers. Detta godkändes av Royal Commission of Jordan att den här serien var rent fiktiv och inte skildrar några verkliga figurer. Men detta verkar inte räcka.

Många muslimska människor var också upprörda över att associera en våldsam scen med Tempelberget inklusive den heliga Klippdomen. Många framställningar lämnades in och serien bojkottades vilket var en av många anledningar till att Messiah säsong 2 avbröts eftersom Netflix kanske inte ville ta den risken igen.

Andra skäl till förbudet mot Messias säsong 2 kan vara begränsningen att spela in programmet på olika platser på grund av COVID-19. Säsong ett spelades in i olika delar av New Mexico som Belen, Mountainair, Estancia och även i Amman, Jordanien.

Hur reagerade fansen på avstängningen av Messiah säsong 2?

messias säsong 2

Nyheten om att Messiah säsong 2 avbröts resulterade i kaos. Fansen var förkrossade när de fick den här nyheten, särskilt när showen slutade på en sådan spänning. De ville veta den verkliga identiteten på Al-Masih och trodde att showen förtjänade ett ordentligt slut.

De tog till sociala medier och svämmade över för att uttrycka hur orättvist det var mot dem att avsluta showen i mitten och krävde att åtminstone släppa manuset så att de äntligen kan få veta slutet på showen.

Även om den här showen fick många motreaktioner, fick den också en del enormt stöd helt artighet till fansen! Mellan detta argument om begreppet tro och antikrist, tyckte några av dessa fans att denna show var kraftfull och full av visdom.

Så om du också är bland de människor som väntar på Messiah säsong 2, skulle det krävas ytterligare ett mirakel för att få det att hända. Men om du gillar den här serien tror vi att du också kommer att gilla 'The Path', 'Sacred Lies' eller 'Wild Wild Country.

Vad tycker du om den här serien? Var det rätt att lägga ner serien eller är du också nyfiken på hemligheterna den rymmer? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Vanliga frågor

Är Messiah säsong 2 förbjuden?

TV-thrillern Messiah har ställts in av Netflix efter bara en säsong. Serien spelade Michelle Monaghan som en CIA-agent som undersöker en gåtfull figur känd som Al-Masih, som bygger en legion av anhängare efter att ha påstått sig ha skickats till jorden av en högre makt.

Är Messias baserad på en sann historia?

En försiktig CIA-officer utreder en karismatisk man som sätter igång en andlig rörelse och skapar politisk oro. En fiktiv berättelse som inte bygger på sanna händelser. Michelle Monaghan (True Detective), Mehdi Dehbi (A Most Wanted Man) och John Ortiz (Silver Linings Playbook) spelar huvudrollerna.

Hur skulle Messias sluta?

Men det sista avsnittet lämnade oss alla på en massiv cliff-hanger med Al-Masih som på något sätt överlevde en flygkrasch i öknen. Inte bara detta, utan han till synes återuppväckte Mossad-agenten Aviram Dahan och tog ett annat offer för flygkrasch tillbaka från de döda.

Varför sköt Messias hunden?

Aviram är på jakt efter att döda Al-Masih men när tillfället ger sig misslyckas han med att göra det och återupptar kontakten med Eva för att diskutera vad som hände och varför. Al-Masih är redo att komma ut från tältet när han hör en hund i nöd. Han hittar den försvunna hunden hos ägarna och skjuter hunden istället för att hela honom.

Är Messias baserad på Dajjal?

Men karaktärens namn är en stor nick till Dajjal, en falsk profet inom islamisk teologi jämförbar med Antikrist. Många muslimer och arabisktalande gissade att messias var Dajjal och skämtade att de skulle behöva ta en bönematta efter att ha sett trailern.

För mer information:

Om du fortfarande funderar på om du ska se den här serien eller inte, se trailern först!