Meghan Markle föder dottern Lilibet, prins Harry välsignad med andra barnet

Hertiginnan av Sussex har fött sitt andra barn med prins Harry och välkomnade dottern Lilibet på fredagen i Kalifornien. Den lilla flickan är nu den femte medlemmen av kungafamiljen under 5 år!

Det är med stor glädje som prins Harry och Meghan, hertigen och hertiginnan av Sussex, välkomnar deras
dotter, Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor, till världen, stod det i uttalandet. Både mamma och barn är friska och mår bra och trivs hemma.

Kronprinsessan föddes på Santa Barbara Cottage Hospital i Kalifornien i morse och vägde 7 pund och 11 uns.Kungafamiljen har meddelat att hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, och hennes man prins Harry har välkomnat sin andra son. Paret är redan stolta föräldrar till 2-åriga Archie som föddes den 6 maj 2018.

Presidentens uttalande säger också att vi hoppas att du kommer att njuta av det här fotografiet av hans kungliga höghet med sina två pojkar i Buckingham Palace.

Monarkin är en komplicerad affär. Den nuvarande monarken, drottning Elizabeth II har regerat sedan 1952 och hon är den brittiska monarken som regerat längst någonsin. Hennes äldste son Charles kommer att efterträda henne på tronen så småningom, men han måste vänta tills hans mamma abdikerar eller dör först eftersom det finns andra sätt för någon annan i tronföljden att bestiga om de är äldre än han, till exempel när Kung Edward VII dog innan prinsessan Mary gick upp eftersom deras farfar fortfarande levde.

I en känslosam intervju med Oprah Winfrey avslöjade det lyckliga paret att de har varit främmande från hans familj sedan åtminstone 2020. Oenigheten mellan Harry och Meghan inkluderade hur det fördes samtal om hur mörk Archies hudfärg skulle vara när hon var gravid.

I en bombshell intervju med Oprah Winfrey i mars, beskrev paret några av sina meningsskiljaktigheter med hans familj - inklusive diskussioner om hur 'mörkt' hennes son Archie kommer att se ut när han växer upp.

Prins Harry återvände till Storbritannien i april efter sin farfars död. Familjen rapporterades ha en svår tid, med Meghan stannade kvar för medicinsk rådgivning medan prins Philip gick bort den 9 april vid en ålder av 99 år. Nu kommer ännu en bebis! Prinsessan Beatrice meddelade att hon och hennes man väntar sitt första barn tillsammans i år - och de är också kusiner till drottning Elizabeth II själv!