McDonald: Matjätten stämmer den tidigare vd:n Steve Easterbrook för att ha brutit mot företagets policyer. Klicka här för att veta detaljerna

McDonald, en av de största matjättarna i världen, har kommit med nya anklagelser kring den tidigare vd:n. Steve Easterbrook var verkställande direktör för McDonald sedan 2015 efter att ha efterträtt den tidigare Don Thompson. Även om företaget växte under hans ledning men har också sett många nedgångar.

McDonalds styrelse har röstat för att ta bort Steve från VD-posten. Och slutligen, 2019 fick han sparken för att ha utfört olika felbehandlingar och brutit mot företagets regler och föreskrifter.Steve Easterbrook: Hans tidigare anklagelser

Steve Easterbrook är frånskild och har tre barn. Han var VD för företaget från 2015 till 2019. Under sin tid har han brutit mot företagets policy genom att ha en personlig relation med den anställde. Och av denna anledning tog styrelsen till och med bort honom 2015. ChrisKempczinskiär bolagets nuvarande VD.

Steve Easterbrook: McDonald stämde honom

Efter nästan ett år har företaget fått veta många fler dolda fakta och detaljer relaterade till den tidigare vd:n. Vid tidpunkten för hans avlägsnande visste alla om hans enda relation till den anställde. Men med dagarna som gått har det avslöjats att Steve har haft flera relationer med företagets kvinnliga anställda.

Han hade till och med sexuella relationer med de tre anställda och använde tjänstemannen email konto för utbyte av nakenbilder på de anställda. Listan slutar inte här. Tidigare vd hade till och med beviljat en nyttig andel på nästan hundratusentals dollar till en av de tre anställda. Detta har resulterat i stora förluster även för företaget. Under tiden för hans avlägsnande har McDonald betalat flera miljoner dollar i lön på 40 miljoner dollar, som de nu försöker få tillbaka med tanke på omfattningen av missöden.

McDonald: Allmänhetens agitation

Precis efter borttagandet av Steve 2019 har McDonald fått enorma mängder negativitet och protester från allmänheten. De anklagade till och med företaget för att inte ta sexuella trakasserier på allvar. Och även i april lämnade många amerikanska arbetare in stämningar mot McDonald, vilket hämmade företagets image.