Människor varnade i Arizona: Motorvägar är avstängda för telegrafbrand som brinner nära Superior, Superior Arizona nödutrymning

Tonto National Forest Service utfärdade en SET – Be Alert-status för telegrafbranden i staden Superior, och invånarna har inte ombetts att evakuera ännu men har uppmanats att överväga att frivilligt flytta. Skogstjänsten har enligt uppgift redan utplacerat sex hotshot-besättningar, fyra lufttankfartyg och en helikopter mot denna destruktiva brand som hittills har bränt 7 tusen hektar enligt Jim Cross från KTAR News 92.3 FM.

Tonto National Forest Services i Arizona utfärdade en SET – Be Alert-status för telegrafbranden som har bränt 7 000 hektar och bara är sex procent innesluten. Invånarna har inte ombetts att evakuera ännu men uppmuntras av lokala tjänstemän att överväga att frivilligt flytta på grund av brandens snabba spridning. Branden rapporterades ungefär klockan 14:00 den 24 juni av KTAR News 92.3 FM:s Jim Cross med lufttankers och helikoptrar som skickades från närliggande Phoenix som snabbt följde efter när de rusade frontalt in i den här eldsvåda platsen!

Elden brinner buskar och gräs i området, med låg bränslefuktighet. Tjänstemän har sagt att Red Flag-varningar förväntas fortsätta under helgen på grund av detta.

Queen Creek är en pittoresk liten stad, med en uppskattad befolkning på 3100. Men på fredagen klockan 13.30 förändrades allt när elden började brinna i Superior - cirka 30 mil österut härifrån och som först rapporterades av oss också!

Globe Ranger District är på väg att lysas upp av ett brinnande inferno. Telegrafbranden har rapporterats vara 3 miles söder om Superior och InciWeb-webbplatsen säger att den snart kommer att hota hundratals fler hem i området, så åtgärder bör vidtas innan saker och ting blir värre.

för mer information och uppdateringar besök The Market Activity.