KRYPTOS En mystisk skulptur utomhus CIA-högkvarteret innehåller hemlig kod olöst i 30 år och räknas. Klicka på för att veta extra!

CIA:s högkvarter i Langley, Virginia har en kryptografisk skulptur på framsidan med namnet KRYPTOS . Från början kunde det se ut som en annan staty på framsidan av en megastruktur. Men detta är helt nu inte fallet här. Här är en video vid skulpturen -

Vad gör statyn mystisk?

Under det förflutna 1980-talet brukade en konstnär vid namn Jim Sanborn få processen för tillkomsten av en staty. När han insåg att en av de mest ljusa, skarpaste hjärnorna i det rustika skulle se statyn regelbundet, slutade han med att göra ett mästerverk. Nu, just här kommer den uppmärksamhetsfångande fasen, statyn är inte bara ett utsmyckningsverk. Den innehåller fyra små pussel som laddas upp för att svara på en betydande gåta som kombinerar alla de fyra delarna. Samtidigt som statyn avslöjas den 3rdNovember 1990 borde Sanborn ha en idé för sig själv att varje individ utan tvekan kommer att få det löst på veckor, MEN TILL DATUM HAR DET INTE LÖST!!Om konstnären

Konstnären Sanborn brukade vara ny inom konstverket att skriva kod innan han skapade Kryptos. Han sökte styrning från Edward Scheidt, som brukade vara en professionell inom kryptologi och kryptering. Från informationen som han samlat på sig från Scheidt, komponerade Sanborn kodade textinnehållsmeddelanden som har bäddats in i Kryptos med användning av ett antal sätt tillsammans med mönster.

Åren gick-

Bland de fyra tidigare diskuterade pussel dechiffrerades några av dem med hjälp av bidragsgivare från NSA, CIA och de flesta människor vid slumpmässiga omständigheter. Några av dem lär sig enligt följande: Mellan raffinerad skuggning och frånvaron av solsken ligger nyansen av Iqlusion. Platsen iqlusion är inte något stavfel som man möjligen skulle kunna anta. Iqlusion är en avsiktlig felstavning av frasen Phantasm.

Genom åren har många av oss försökt och misslyckats med att ta en titt på för att leta upp den saknade pusselbiten. Anmärkningsvärd bland dem är Elonka Dunin som har varit med i den i de sista 20 åren och nu kanske är medveten om mer om Kryptos än artisten själv. Redan nu medger hon att hon helt enkelt vill att det ska lösas på den här nivån och hanterar inte vem som ska få det löst. Den verkliga lösningen är att sitta säkert på något säkert bevakat fält i ett valv.