Kolla in listan över enklaste college-major (2022)

Letar du efter den enklaste högskoleinriktningen 2022? Trött på allas råd eftersom STEM-kurser inte är din kopp te? Letar du efter de minst stressande huvudämnena och/eller huvudkurserna som låter dig uttrycka dig? Ta bara ett chill-piller. Thi

s inlägg kommer att ge dig en lista över de enklaste huvudämnena att välja för college.

.Vad som anses vara lätt och svårt är dessutom högst subjektivt. Allt beror på dina personliga preferenser. Gå vidare med dina intressen och välj ditt huvudämne med omtanke.

Följande lista över de enklaste huvudkurserna bestäms av genomsnittliga GPA. Så om du söker en grad som kommer att ta mindre tid (eller ansträngning) för att upprätthålla en hög GPA, kan följande högskolestudier vara en lämplig passform. Du fattar det slutgiltiga beslutet!

LISTA ÖVER ENKLASTE MAJORER I 2O22

1. PSYKOLOGI

Det första enklaste huvudämnet på listan är psykologi. Är du någon som älskar att analysera saker omkring dig eller agera som en oavlönad terapeut till din vän med dina motiverande ord? Och psykologi är det bästa valet för dig.

En psykologi majors behandlar vetenskapen om mänskligt beteende och mentala processer. Detta omfattar studiet av sinnet, hjärnan och de sociala interaktionerna mellan människor och djur. Emellertid täcker huvudet ett brett spektrum av ämnen inom psykologi, inklusive social, kognitiv, onormal, personlighet och utvecklingspsykologi.

Fördelar med psykologi Majors

 • Med detta huvudämne kan du specialisera dig inom en mängd olika yrken, från att arbeta i ett laboratorium till att arbeta i en klinisk miljö!
 • Du kommer också att få möjlighet att arbeta i en mycket social miljö.
 • En psykologexamen kan hjälpa dig att få en mängd olika överförbara talanger, såsom analytiska och kommunikationsförmåga.

Nackdelar med psykologi Majors

 • En psykologexamen innebär en betydande mängd studier och statistisk analys.
 • På samma sätt, om du vill arbeta som psykolog behöver du ytterligare utbildning, till exempel en magisterexamen eller kanske en doktorsexamen.

Omfattning av Psykologi-inriktningar och lönepaketet

Det finns olika möjligheter inom psykologiområdet. Du kan välja om du vill arbeta inom vården eller ett annat område.

Dessutom innehåller följande lista olika karriäralternativ och den årliga medianlönen. Du kan arbeta som personalchef, personalchef, mellanstadielärare, general- och verksamhetschef, projektledning, legitimerad sjuksköterska, socialarbetare och kurator. Du kan tjäna från $185,950 till $45,760, om du väljer en psykologi.

Denna informationskälla är hämtad från U.S. Bureau of Labor Statistics

2. BROTTSRÄTTA

En straffrättslig major kan hjälpa dig att bli en superhjälte även om du saknar superkrafter. Brottsrätt kan ge en uppsjö av spännande jobbalternativ, inklusive brottsförebyggande, brottsofferförsvar, fängelse och rehabilitering och utredningsarbete.

Fördelar med Criminal Justice majors

 • Criminal justice är en fantastisk kurs som låter dig hjälpa andra personligen.
 • Du kan tjäna $55 000+ år och det är ett välbetalt jobb.
 • Du vill inte involvera dig i mycket läsning eller skrivning.

Nackdelar med Criminal Justice majors

 • Det kan vara extremt påfrestande ibland, och det tar ut sin rätt på alla inblandade.

En av dessa karriärer kan vara en bra passform för dig om du bestämmer dig för att studera straffrätt. Du kan välja att vara verksamhetsledare, säkerhetschef, polis eller detektiv, kriminalvårdstjänsteman, privatdetektiv eller utredare, advokat och kriminalvårdsofficer eller Baliff. Du kan tjäna från $103,650 till $47,440

Källa: US Department of Labor, Occupational Outlook Handbook

3. ENGELSKA

Är du en bokmask? eller ber dina vänner dig om läsrekommendationer? Ja. Engelsk litteratur som huvudämne är ett utmärkt val för dig.

Engelska majors koncentrerar sig på att läsa och analysera stora litteraturverk. Dessa majors arbetar inom yrken som journalistik, PR, insamling och underhållning, samt studerar kreativt skrivande, kritisk teori och litteraturhistoria.

Lista över de svåraste UG-graderna i världen (2022)

Fördelar med engelska major

 • Du uppmuntras att läsa massor av böcker.
 • Dessutom finns det ingen sorts större forskningsartikel.
 • Engelska majors kan ge dig en mängd olika jobbmöjligheter från museer till innehållsskribenter.

Nackdelar med engelska majors

 • De många anställningsmöjligheterna som är öppna för engelska majors kan dock leda till bristande koncentration. När du inte är förberedd för ett specifikt arbete är det svårare att begränsa en karriär.
 • Dessutom innebär en huvudämne i engelska mycket läsning och skrivning. Att slutföra en engelska huvudämne kan vara ett stort tidsförpliktelse, med många böcker tilldelade för varje termin och sedan uppsatser utöver det.

En kandidatexamen i engelska kan förbereda dig för en mängd spännande karriärer. Du kan arbeta som marknadschef, Diverse Manager, Office Manager, Technical Writer, Executive Assistant och gymnasielärare. Du kan tjäna från $142,170 till $62,870 genom att välja engelska som huvudämne.

Couchtuner: Allt du behöver veta och topp 8 Couchtuner-förslag

Denna källa är hämtad från U.S. Bureau of Labor Statistics

4. SOCIALA ARBETSMAJOR

Om du är intresserad av att fungera som en hjälpande hand till andra också om du gillar att göra förändringar i samhället. Socialt arbete är det lämpliga alternativet för dig.

Socialt arbete handlar om att hjälpa individer att övervinna hinder i deras liv. Det hjälper människor med fattigdom, missbruk, arbetslöshet, funktionshinder, missbruk, psykisk ohälsa och en mängd andra frågor är bland dem. Vikten av social rättvisa och jämlikhet betonas också i socialt arbete.

Fördelar med socialt arbete

 • Du behöver inte utmärka dig i fysik eller matematik för detta huvudämne. Detta gör kursen enklare.
 • Dessutom kräver en majoritet inom socialt arbete många praktikplatser, och många anslutningar krävs för karriärutveckling efter att du har tagit examen.

Nackdelar med socialt arbete huvudämne

 • Men att studera socialt arbete innebär också fokus på familjetrauma, våld och social dysfunktion, vilket inte låter dig sova gott på natten.

Denna major kan också hjälpa dig med en potentiell lön. Du kan även arbeta som vårdhemshandläggare, social- och samhällstjänstchef, Kriminalvård, Psykvårdsterapeut och handläggare. Du kan tjäna från $89,880 till $38,520 genom att arbeta som socialarbetare.

Källa: US Department of Labor, Occupational Outlook Handbook

5. MUSIKMAJOR

Om du brinner för musik är den här kursen lämplig för dig. Men om du vill ha en anständig inkomst kan du ägna dig åt undervisning, komponering eller ljudteknik.

Fördelar med musik major

 • Du får fler chanser att lära dig om och dela din passion.
 • Detta huvudämne ger dig massor av chanser att interagera med andra, lära av och skapa med dem och nätverka professionellt.
 • Dessutom kan det hjälpa till att utveckla tålamod, självsäkerhet och uthållighet.

Nackdelar med Musik Major

 • Men att hitta ett stabilt arbete inom musik kan vara utmanande.
 • På samma sätt kan det vara otillfredsställande för vissa människor att förvandla en hobby till en karriär.

Dessutom kan din chans att få en andra examen bana väg för fler möjligheter.

Vanliga frågor

1. Är psykologi ett bra val för mig?

Psykologi kan vara ett utmärkt val för många studenter, men det finns ett antal frågor du bör ställa dig själv innan du bestämmer dig för att ta en psykologexamen.

2. Vilka är de 5 enklaste majorerna?

 • Psykologi
 • Brottsrätt
 • engelsk
 • Socialt arbete
 • musik