K-dramas: Sydkorea släpper några populära tv-serier med superdyr budget. Klicka här för att veta de 7 dyraste

Koreanska dramer globalt kända som K-dramer produceras populärt i Sydkorea. TV-serierna är alla gjorda på deras modersmål som är Korea, men är världsberömda på grund av sin intressanta handling. Dessa program lyfter fram den kulturella aspekten av platsen över hela världen. K-drama ger inte bara olika perspektiv på det koreanska livet utan även mycket dyrt gjorda med hög budget.

Populariteten för de koreanska dramerna har spridit sig i så stor utsträckning att de nu för tiden dubbade på olika språk förutom engelska. Den allra första starten av tv-serien ägde rum på 1960-talet. Och för närvarande har de lockat enorma tittare från olika delar av världen.Även om dessa dramer eller serier till stor del gjorda för små skärmar men producerade med enorm budget. Producenterna känner att de ger det bästa av showerna till sin publik främst när det kommer till dessa K-drama. Börja från snygga uppsättningar, filma med större och dyra skådespelare, filma på exklusiva platser och listan fortsätter bara. Här är de 7 dyraste av partiet som säkert kommer att få dig att tappa.

Arthdal ​​Chronicles

Arthdal ​​Chronicles är en av de dyraste tillverkade med en uppskattad kostnad på 54 miljarder won. Kim Won-seok regisserade serien och använde den enorma, exklusiva miljön för showen. Hela serien är uppdelad i tre säsonger och har totalt 18 avsnitt. Inspelningsplatsen var mestadels utomhus och filmad i Korea och Brunei med stor besättning.

Mr Sunshine

Detta historiska, romantiska K-drama är producerat av Kim Young-kyu med nästan 40 miljarder won. Berättelsen är så intressant att den fick tittarna att dröja i den. Mr. Sunshine hade några övervakar filmplatser och blev till och med drabbad bland åskådarna. Själva berättelsen utspelar sig i USA vilket förbättrade hela budgeten.

Kungariket 1 och 2

Den här zombiebaserade serien utspelades i det förflutna som också i 15thÅrhundrade. Närhelst någon film eller serie handlar om det förflutna, går hela budgeten nödvändigtvis upp. Producenterna bestämde sig för att ge de naturliga historiska vibbarna och därmed hela uppsättningen designad i den looken, och ökade budgeten med över 1,76 miljoner dollar per avsnitt.

Kungen: Den eviga monarken

The King Eternal Monarch släpptes nyligen i april 2020 med en hög budget på $25 miljoner. Även om showen inte kunde få positiv respons från den inhemska marknaden på grund av dålig teknik. Men dess idé att visa två separata världar har lockat flera globala tittare.

Vagabond

Vagabond har inkluderat utomhusskytte med en stor skådespelare som behövdes tränas för sina respektive roller. Detta hade redan höjt budgeten som gick upp till 18,6 miljoner dollar. Berättelsen kretsar kring en man som hamnar i den onda cirkeln av korruption.

Hotell Luna

Hotel Del Luna, årets högst rankade TVN-drama 2019 visar fantasivärlden. Själva berättelsen innehåller olika kostsamma scenografier, rekvisita, utrustning och mycket mer. Alltså involverade hela skjutningen cirka 16,9 miljoner dollar.

Brottsliga sinnen

Criminal Minds är en nyinspelning av en amerikansk serie. Denna koreanska remake verkar ha investerat i utrustning, kostymer och till och med efterproduktion krävde mycket pengar. Det första avsnittet släpptes först 2017 och använde cirka 1 miljard vunna per avsnitt.