Iran arresterar kinesisk man BRUTALT för att ha publicerat dålig bild av iranska kvinnor, chockerande

Iranska myndigheter har gripit en kinesisk man för att ha lagt ut bilder på kvinnor han träffat i Iran på sociala medier utan deras samtycke.

I ljuset av #metoo-rörelsen har iranska brottsbekämpande myndigheter beslutat att slå hårt ner på eventuella brottslingar som inte respekterar integriteten och värdigheten för människor de möter inom iranska gränser genom att ta foton eller videofilmer med dem utan tillstånd och sedan dela det. offentligt online.

Efter att ha fängslats vid en vägtullstation i staden arresterade myndigheterna en icke namngiven man. Åklagaren Ruhollah Dehqani sa till nyhetsbyrån ILNA att han för närvarande är under utredning för sin koppling till brott mot staten och människors försörjning.Polisen fängslade en oidentifierad person som har anklagats för att ha begått brott mot iranska medborgares välbefinnande efter att ha stoppat honom misstänkt för att olagligt förstöra grödor med giftiga kemikalier nära en motorväg runt Teheran den här veckan.

En man i Iran bad om ursäkt på YouTube för att han skryt om sin förmåga att träffa iranska kvinnor. Han sa att han var ledsen och att han raderade alla bilder på honom med dessa damer.

Det finns ett strikt förbud mot kontakt mellan män och kvinnor som inte är närstående i Iran. Det har förekommit frekventa tillslag från myndigheter när människor lägger upp bilder som anses vara omoraliska på nätet, vilket håller landet under noggrann övervakning.

Det kinesiska utrikesdepartementet, som är känt för att ha nära förbindelser med Iran, svarade inte direkt efter att ha kontaktats av Reuters för en kommentar.

Åklagaren försvarade orubbligt den tilltalade och sa att många människor hade lämnat in klagomål mot honom. Ärendet kommer att behandlas av en specialiserad domstol för moralfrågor i Iran.