Insikterna från Selena Gomez och Justin Biebers på och av-relation. Här är hela historien bakom deras förhållande.

Är det korrekt att säga att de dejtar? Det är en undersökning som har plågat mänskligheten sedan början av taffeltidningar och som inte verkar ge upp någon gång i den närmaste framtiden. Från Marilyn Monroe och John F. Kennedy till Brad Pitt Angelina Jolie och nu... Justin Bieber och Selena Gomez.

Deras på och efteråt av igen-förhållande är ett för historieböckerna, så här berättar vi hela historien om det långvariga förhållandet - dramatiseringar, gräl och allt i mitten.December 2010: det primära datumet

Ses bara för att Gomez, 18, och Bieber, 16, tillsammans på en IHOP (det är en billig matfack för de som funderar), hittades häckande. Hur det än må vara, förnekade de båda senare att något sentimentalt påverkade allt, med Gomez som kanske gjorde en framstående bland andra avslagsproklamationer som vi har gått igenom, och berättade för Us Weekly att Bieber förmodligen bara var den närmaste följeslagaren... Det var helt enkelt flapjacks!.

Selena Gomez säger att Justin Bieber utsatte henne för

Januari 2011: nytt år, nytt förhållande

Allt utom att bekräfta att det otvivelaktigt är något sentimentalt på gång, paret ses kyssas på nyårsafton i St Lucia, i Karibien.

Februari 2011: det är äkta

Paret gör sin hedersdebut på Vanity Fairs Oscarsfest, fotografier av vilka sålunda skapade termen 'Jelena' och resulterade i nödsituationer för fansen.

November 2012: de splittrades

Efter två års dejting (totalt med helikopterturer, graviditetsbitar av skvaller och Bieber som hyr en hel arena så att paret kunde se en film tillsammans), har paret sin första del. Skälen till splittringen inkluderar förtroendeproblem och parets ungdomliga ålder.

Justin Bieber erkänner att han var det

April 2013: Kom och hämta den

Gomez debuterar sin låt Come and Get It, och fansen är säkra på att verserna handlar om Bieber. Dagar efter faktum lägger Bieber upp och raderar efteråt ett Instagram-fotografi av Gomez - ett exempel på vad som skulle komma från den ungdomliga artistens oförutsägbara förhållande till den webbaserade mediascenen.

13 december: de pratar inte på något sätt

Dagar före jul bekräftar Bieber att han och Gomez inte pratar. I samma intervju säger Bieber också att han faktiskt omhuldar Gomez.

Selena Gomez och Justin Bieber

Januari 2014: det går utför

För Jelena-fans var 2014 ett obehagligt år. Tillfångatagen för rattfylleri och anklagad för förvanskning, var Bieber dessutom orolig för att förlora förmynderskapet för sin husdjursapa och medias svarta reflexer från hans nya hemska barnbild. Gomez undersökte återhämtning för Lupus, som alla trodde verkligen var för mediciner och Bieber, och paret träffar verkligen inte någon.

November 2014: Hej, Hailey

I kölvattnet efter att ha dejtat ett stort antal modeller tidigare under året, är Justin Bieber kopplad till Hailey Baldwin efter att ha slutat följa Gomez på Instagram.

2015: saker och ting blir förvirrande

Smeknamnet 'de förlorade Jelena-åren' blir större delen av 2015 otydlig när man följer parets samarbeten. Båda hade en utveckling av olika kopplingar (räknat Gomez dejtar Zedd) innan saker och ting slutade busa igen mot slutet av året.

November 2015: Serenaden

En video visas av Bieber när han serenaderar Gomez på ett boende. Bitar av skvaller börjar redan från början igen. Dejtar de? Vi undersökte omständigheten vid det tillfället. Att avsluta relationen var instabil under de mest gynnsamma omständigheterna. Men det paret är säkert fortfarande i kontakt. Läs om november 2015 för Jelena här.

Januari 2016: mer Hailey

Bieber och Hailey Baldwin börjar dejta och bekräftar att Jelena är ledig just nu. Det tar i alla fall inte lång tid för saker att bli udda (läs: monstruöst).

Augusti 2016: Instagramkrig

Saker drabbade fläkten. Efter att Bieber publicerat en serie Instagrams med nuvarande älskling Sofia Richie, gör fansen uppror och börjar misshandla Bieber, som vid den tidpunkten tar steg för att radera sin Instagram. Gomez svarar (otroligt) och skriver i kommentarssegmentet: I händelse av att du inte kan hantera hån, sluta vid den tidpunkten lägga upp bilder på din bättre hälft lol - det borde vara exceptionellt mellan er båda som det var. Försök att inte vara frenetisk mot dina fans. De älskar dig.

Ett heltäckande krig följer.

Paret skyller på varandra för att ha fuskat i olika hemska kommentarer innan Gomez går till Snapchat för att be om ursäkt. Bieber raderar sedan hela sitt Instagramkonto.

Vi undersökte det vid den tidpunkten - du kan läsa om det här.

Oktober 2017: en nystart?

Efter att ha inte pratat på över ett år, ses Selena Gomez med Bieber äta, bara en kort stund innan nyheterna kommer om hennes separation med The Weeknd. Direkt efter att separationen avslöjats, ses Bieber och Gomez tillsammans en gång till, i vilket fall som helst, gå till kapellet. En källa berättar för Us Weekly att Bieber skickar meddelanden till henne konstant och spenderar tid med henne när han än kan.

En detaljerad historia om Selena Gomez och Justin Bieber

November 2017: det är igång

2 november: Paret ses cykla tillsammans i Los Angeles, ser riktigt trevliga ut tillsammans och börjar mer skvaller om att de är tillsammans igen. När det inte gäller något annat är paret verkligen vänliga.

Tillbaka tillsammans igen? I händelse av att historien är något att passera kan detta mycket väl vara Jelena 3.0.

3 november: En källa bekräftar för Us Weekly att paret säkert är ett par och säger att Selena konsekvent hade kärlek till Justin. Hennes följeslagare behöver henne vara uppmärksam i ljuset av att hon har varit i en sådan anständig plats efter medicinsk procedur.

TMZ bekräftade också att känslan var tillbaka och sa att paret uppenbarligen dejtar. Så där har vi det, Jelena är tillbaka.

Walk 2018: det är avstängt, ännu en gång

Gomez tog till Instagram för att önska Beiber en grattis på födelsedagen. Nyheter har dykt upp att de två nu är på paus. De sågs lämna en Hillsong-gemenskap separat. Folk rapporterade att paret slår stopp för att centrera kring deras andlighet. Med en källa inklusive det, kom de inte överens och valde att ta en paus. Det verkar inte vara en seriös affär och de kommer troligen att bli bra snart igen.

Fankonto säger att Selena Gomez gillade och gillade foton på ex Justin Bieber - Insider