Indiens före detta president Pranab Mukherjee dör vid 84 år!

Pranab Mukherjee var Indiens president i cirka 6 år, det vill säga 2012-2017. Han var en journalist som vände sig till presidenten på grund av sin framgång och hårda arbete. Han var en stor indisk politiker som uppfostrade sig själv till att bli president. Hans resa var lika framgångsrik som han var i sitt liv. Under sina 6 år av presidentens resa gjorde han många verk som skulle prisas av alla.

Hans son Abhijeet Mukherjee tillkännager nyheten om hans död på Twitter. Han berättade också att han tillsammans med hjärnoperationen också var coronapositiv före operationen. Senare lades han på respirator och halkade efter det in i koma. Han behandlades på militärsjukhuset, sa läkaren och förklarade sitt tillstånd.

https://themarketactivity.com/wp-content/uploads/2020/09/videoplayback-1.mp4

Mr. Mukherjees politiska resa!

Den stora roll som han spelade under hans femåriga presidentkarriär. Han arbetade med Indira Gandhi såväl som Indira Gandhis svärdotter Sonia Gandhi. Chefen för den indiska nationalkongressen, Sonia Gandhi, förklarade 2012 Mukherjee som president och gav honom också chansen att bli premiärminister. Men även om Pranab Mukherjee aldrig blev premiärminister.Han var en av de närmaste löjtnanterna till Mrs. Indira Gandhi. Fru Gandhi valde honom också till sin finansminister. Han var pålitlig för familjen Gandhi och mycket nära dem. För hans hårda arbete och hans moraliska och sociala stöd. 2019 fick han Bharat Ratna-priset för sina sociala tjänster som han tillhandahållit under sin karriär. Han ägnade helt sitt liv och sin karriär åt landet och sina sociala tjänster.

Från födelse till slut 1935-2020!

Sena Mr. Mukherjee föddes den 11 december 1935, i en by som heter Mirati som ligger i delstaten Västbengalen. Innan han kom in i politiken var han också lärare och journalist. Hans far, Kamada Kinkar Mukherjee, var också kongressledare, och hennes mamma kallade Rajlakshmi också involverad i politik. Han blev far till tre barn i sin familj - Abhijeet, Sharmistha och Indrajit.

Som vi nämner meddelade hans äldre son Abhijeet nyheten om sin fars död på Twitter. Tillsammans med premiärminister Narendra Modi publicerade på Twitter. Han berömde honom med sina ord En mäktig statsman som beundrades över det politiska spektrumet av alla samhällssektorer, sa Narendra Modi Ji på twitter. Efter hans bortgång publicerade många ledare för olika politiska partier såväl som skådespelarens hans bild med RIP. För mer information om ämnet håll ögonen öppna med oss.8