Ig Nobelpriset: Premiärminister Narendra Modi tillsammans med andra åtta länder får det hedervärda priset för deras insatser inom olika områden. Klicka här för att veta mer

Vår ärade premiärminister Narendra Modi som nyligen fyllde 70 år belönades med Ig Nobelpriset. Han är inte ensam om att ta emot detta prestigefyllda pris eftersom han har åtföljts av många andra länders chefer. Ig Nobelpriset startade första gången 1991 och sedan dess har många andra indiska personligheter belönats med detta pris.

Enligt källorna anordnar tidningen Annals of Improbable Research varje år denna storslagna prisceremoni. Men för första gången, på grund av denna Covid-19-pandemisituation, hölls allt online.En kemilärare i Chennai, Sangeeta Balakrishnan förklarade om detta Ig Nobelpris. Enligt hennes ord hölls denna årliga prisceremoni i Sanders Theatre vid Harvard University. Vinnarna utses på grundval av deras arbete och bidrag inom vetenskap, medicin, akademiker och liknande. Pristagarna har exakt sextio sekunder på sig för sitt tacktal. Men den här gången är allt begränsat på grund av den globala pandemifrågan.

Ig Nobelpriset: Tidigare indiska mottagare

Narendra Modi har belönats med Ig Nobelpriset tillsammans med cheferna för Brasilien, Mexiko, Storbritannien, USA, Vitryssland, Turkiet, Ryssland och Turkmenistan. Det är inte första gången som någon indier har fått detta. Tidigare, år 1998, vann dåvarande premiärminister Atal Bihari Vajpayee priset för sitt bidrag till den aggressivt fredliga detonationen av ett kärnvapen.

Listan slutar inte här eftersom några Indien-pristagare fick priset för det anmärkningsvärda arbetet inom folkhälsan. Både Chittaranjan Andrade och B.S. Srihari gjorde sin forskning bara för att ta reda på att ungdomarna ofta prickar näsan. Andra inkluderar K.P Sreekumar och G. Nirmalan upptäckte elefanternas yta.

Ig Nobelpriset tilldelas endast de unika talanger vars resultat är humoristiska men intressanta. Huvudsyftet med detta pris är att hedra prestationer som först får folk att skratta och sedan får dem att tänka.

Ig Nobelpriset: Modi vann för medicinsk utbildning

Narendra Modi är den andra premiärministern efter Atal Bihari Vajpayee att ta emot äran. Modi tilldelas för sin medicinska insats under tiden för coronaviruset.

Priset för medicinsk utbildning som gavs för hans engagemang under denna pandemitid. Han lärde nationen att även politikerna riskerar liv och död tillsammans med läkarna och vetenskapsmännen.

Ig Nobelpriset: Indien och Pakistan får fredspriset

Det mest intressanta priset som vunnits av de två rivalerna men ändå närliggande länderna Indien och Pakistan. Regeringarna i dessa nationer tilldelade också fredspriset för 2018 års ringning av dörrklockan.