'I Molested You': Kvinna fick sin farbror att erkänna på Facebook Messenger, nu ska han i fängelse

I ungefär två år har Marianna Mazzeo hållit tillbaka för att se om en jury äntligen skulle acceptera att hennes farbror antastade henne från 6 till 11 års ålder. På onsdagen fann hon sitt svar: Det gjorde de.

Om Richard Rose

Richard Rose, 59, ansågs vara klandervärd för fem kontroller av misshandel. På torsdagen dömdes han till livstids fängelse, vilket framgår av domstolsprotokoll på nätet.

Jag känner mig solid och jag känner mig engagerad, två saker som jag inte har känt på ett bra tag, säger Mazzeo bara till PEOPLE. Han kommer inte att ha möjlighet att skada någon en gång till.Under en lång tid sysslade Mazzeo med självskada. Efter ett självförstörande försök vid 14 års ålder placerades hon på ett privat kontor för emotionellt välbefinnande där hon berättade för specialister om misshandeln, vilket ledde till en brottsundersökning.

Detektiverna Marblehead, Ohio tilltalade Rose

År 2014 vände detektiver i Marblehead, Ohio, till Rose, men han skulle inte ta ett falskt identifieringstest, vilket på så sätt saktade ner undersökningen på grund av frånvaron av bevis, vilket indikeras av en polisrapport från FOLK.

När jag upptäckte det skrev jag i min dagbok, 'Han tog fem år av min ungdom som jag aldrig kommer att få tillbaka', sa Mazzeo till PEOPLE 2018. Hur det än må vara, lovade hon vid den tidpunkten, det är inte färdiga. Jag får en antagning.

Mazzeo såg sitt offer

Efter att i åratal försökt upptäcka gemensamhet samtidigt som hon höll sig borta från sanningen om sin tonårstid, blev Mazzeo iväg 2017 när hon såg en man som såg ut som hennes offer. Hon drog slutsatsen att hon inte längre kunde fly verkligheten och skickade ett meddelande till Rose för att försöka förmedla.

Till slut arrangerade de ett videosamtal på Facebook Messenger, och Mazzeo satte upp två mobiltelefoner: en för samtalet och en annan för att spela in deras handel.

Farbrors bekännelse

När hennes farbrors ansikte dök upp på hennes telefon efter åtta år utan att ha sett honom slog hon rekord. Han började be om ursäkt och Mazzeo började gråta.

Jag måste höra dig säga det, bad hon. Till slut gjorde han det: Jag är ledsen att jag antastade dig.

Med bevis närapå ringde hon polisen.

Han tillfångatogs den 12 april 2018 i Port Clinton, Ohio, där han stannade i fängelse medan han väntade på sin preliminära. Just nu har han hamnat i fängelse.

Mazzeo lade energi på sin behandling

Mazzeo säger att hon hade investerat energi i behandling, där hon fann en känsla av harmoni. Innan beslutet återkom var hon orolig.

Jag kände generellt att jag hade den här hemska saken kopplad till mig, säger hon. Just nu är det en nystart.

Hon skulle vilja en dag vara en anhängare av andra människor som har upplevt något jämförbart, särskilt om ingen litar på dem.

Försök att inte ge upp. Det gör ingen skillnad om ingen litar på dig just nu, säger hon. Du vet ditt faktum. Det måste komma ut på sikt. Det kommer ut till slut.