Hur Huawei lyckades sälja flest telefoner hittills 2020: Återsläpp i Europa och kinesiska konsumenter

För första gången på mer än två år sålde inte Samsung flest telefoner i världen under en kvartalsperiod. Enligt resultat som släppts och granskats av undersökningsföretaget Canalys, levererade Huaweis 55,8 miljoner telefoner under andra kvartalet 2020, och slog 53,7 miljoner som skickades av Samsung för topplaceringen.

Den kinesiska teknikjätten Huawei har dykt upp som det främsta smartphonemärket under andra kvartalet 2020. Registrerar det maximala antalet försändelser över hela världen, enligt en rapport från undersökningsbyrån Canalys. Rapporten hävdar att detta är det första kvartalet på nio år där ett annat företag än Samsung eller Apple har vuxit fram som marknadsledare. Huawei lyckades sälja sin telefon trots ett förbud från den amerikanska regeringen som påverkade dess internationella försäljning. Företaget har stärkt sin position på sin hemmamarknad eftersom det nu säljer över 70 % av sina telefoner i Kina.

Apple ligger bekvämt i det tredje kvartalet med någonstans mellan 40 och 45 miljoner, och de exakta siffrorna är fortfarande bekräftade vid tidpunkten för publiceringen. Xiaomi och Oppo slutade fyra respektive femma med 28,8 miljoner och 25,8 miljoner.Anledningen bakom Kinas tekniska framgång

Kinas återgång till det normala livet innan [länder i väster] bidrog definitivt till situationen, sa Mo och tillade att av de 55,8 miljoner telefoner som Huawei sålde under andra kvartalet var 40 miljoner inne i Kina. Men Huawei lyckades också förhindra sina europeiska försäljningssiffror från att falla fritt som många hade förutspått efter att de placerades på enhetslistan.

Huawei har lyckats hålla sig flytande i västra Europa tills vidare. Genom att återsläppa äldre modeller av telefoner som P30. Den kan fortfarande använda Googles kärntjänster eftersom den är certifierad före enhetslistan.

Huawei förändrar i huvudsak skalet genom att byta färger eller byggmaterial på befintlig telefon och återsläppa i Europa, som säljer, sa Mo och tillade att förlusten av Googles tjänster mest har skadat Huaweis nya telefonförsäljning i västra Europa på grund av konsumenternas Google -beroende.

Men det finns andra delar av Europa som Ryssland och Turkiet, som inte är så beroende av Googles tjänster, och Huaweis försäljning har varit fortsatt stark i dessa regioner.

Huawei kommer att behöva popularisera HMS på lång sikt för att säkerställa fortsatt försäljning i västra Europa. Varumärket tar ett aktivt tillvägagångssätt för att locka europeiska apputvecklare att bygga för Huaweis ekosystem. I form av incitament, inklusive ett program på 1 miljard dollar som syftar till att fostra och stödja apputvecklare i väst att bygga för Huaweis mobiltjänster.