Hur astronauter går på toaletten i rymden? Klicka här för att veta exakt hur de löser detta problem.

Rymden, där det inte finns något syre att andas, där det bara är ingenting utanför den där rymdfarkosten. Platsen där du tar din egen mat. Dessa saker kan hanteras för att ha blivit möjliga på något sätt. Men hur ska man hantera en nödvändig mänsklig process för att eliminera avfallsmaterialet?

Så hur går astronauter till toaletten i rymden?

National Air and Space Museum har en toalett på 50 000 dollar. Det är funktionellt, och det svarar på ett av 1900-talets största tekniska pussel. Frågan är hur man kissar i rymden?Normala toaletter kan inte användas i rymdfarkosten. Det beror på några mycket uppenbara skäl. I rymden använder astronauterna en speciell rymdtoalett '

Denna rymdtoalett i museet är en kopia av avfallsinsamlingssystemen som används ombord på NASA:s fem rymdfärjor – Atlantis, Challenger, Columbia, Discovery och Endeavour – som lanserades i rymden på 135 uppdrag mellan 1981 och 2011.

Ämnet är så populärt, säger museipersonalen Michael Hulslander, för det är verkligen universellt. Det första han tänkte när han planerade utställningen var herregud, vi behöver en toalett.

Hur såg rymdtoaletten ut och hur fungerade den?

Rymdtoaletten ser inte mycket annorlunda ut från den jordbundna toaletten i ditt hembadrum.

Dess bas är större, dess skål är mindre och den har ett elefantstamliknande rör. För sammanhanget, titta förbi den rätta stolen i den här bilden av Discoverys mellandäck), men månader av forskning och testning går in i varje modell för att säkerställa att den körs underhållsfri under ett uppdrag. Och forskningskostnaderna ökar: prislappen på själva rymdfärjans toalett som flög på Endeavour? Cirka 30 miljoner dollar.

Medan de nyare rymdtoalettmodellerna används på den internationella rymdstationen. De gör mer och kostar mindre än de ombord på NASA:s skyttlar (dessa sträcker sig i bollplanet på 19 miljoner dollar; en renar till och med urin till dricksvatten), alla rymdtoaletter är beroende av samma grundläggande system för att ta bort avfall: differentiellt lufttryck.

Flytande avfall sugs in i en plasttratt i änden av det stamliknande röret och deponeras i basens urinbehållare, som ventilerar ut i rymden när den fylls.

Utanför sublimeras urinen och förvandlas så småningom till en gas. Fast avfall går rakt ner i skålen, jordliknande, där det förvaras under resten av flygresan. Att kasta fast avfall skulle bara vara dåligt för företagen. Hulslander säger att det skulle skicka en projektil i 17 500 m.p.h. genom rymden – det är osannolikt att det träffar någonting, men bättre än förlåt.