Hur allokerar man mer RAM till din Minecraft-server ?? Känn tricken | Senaste tips och tricks | 2021 |

Hur man allokerar mer RAM till din Minecraft server? Har du någonsin undrat? Att allokera extra RAM till Minecraft är ett ganska enkelt steg som kan resultera i betydande fördelar som minskad latens och en bättre övergripande upplevelse. Att allokera extra RAM-minne till dedikerat onlinespel är å andra sidan lite mer knepigt. I den här artikeln får du svaret på Hur allokerar man mer ram till din Minecraft-server?

Om så är fallet, har du framgångsrikt navigerat i labyrinten som ställer in din server i första hand. Du har installerat den senaste versionen av Java. Efter mycket blod, svett och tårar, såväl som dubbletter av datorkommandon från den officiellt auktoriserade Minecraft-guiden, har du äntligen gett dina andra Minecraft-överlevande en plats att kalla hem. Tekniskt sett är det ditt eget hus, men din gästfrihet har inga gränser. Kanske är du lite mer bekant med det här och klarade hela proceduren med lätthet.

I vilket fall som helst, du har din server, du har dina vänner och du har gott om tid att spendera på att spela multiplayer Minecraft. Du har inte tillräckligt med RAM på servern för att ta emot antalet spelare som står i kö för tillträde samtidigt som du ger en sömlös upplevelse. Oavsett om du är ny i världen av servervärd eller ett erfaret proffs, kommer den här guiden att vara användbar.Hur man allokerar mer RAM till din Minecraft-server

Hur mycket ram behöver du??

Innan vi går in på de tekniska krångligheterna med att tilldela extra RAM till din Minecraft-server måste du förstå vad du försöker uppnå. Att slarva med RAM-allokering kan få ogynnsamma konsekvenser, inte bara för din server utan också för hela din dator. Som ett resultat är det första vi vill göra att bestämma hur mycket RAM vi behöver.

Om du använder en Windows-dator kan du göra detta genom att klicka på Start-knappen, välja Inställningar och sedan rulla ner till botten av menyn för att hitta alternativet 'Om'. När du klickar på den möts du av skärmen nedan, som innehåller din enhets RAM-information, inklusive hur mycket RAM du har tillgängligt. Detta gränssnitt kan ändras mellan Windows-versioner, men grundkonceptet förblir detsamma.

Du kan också använda Activity Monitor-verktyget för att se en sammanfattning av hur mycket minne en specifik process på din dator förbrukar, vilket kan hjälpa dig att förstå hur mycket RAM-minne du kan spara på din Minecraft-server.

Minecraft: Var hittar du Axolotls nya trick! GENVÄG

Hur man allokerar mer RAM till din Minecraft-server

Hur allokerar man mer RAM till din Minecraft-server?

När du har bestämt hur mycket RAM-minne du har råd att tilldela din server, återgå till din gamla kompis cmd.exe (eller kommandotolken) om du är en Windows-användare eller Terminal om du är en Mac-användare.

Såvida du inte använder en Windows-batchfil (som vi kommer att täcka senare) eller Java-genvägen, är du sannolikt van vid att starta din Minecraft-server genom systemkommandon. Koden för att starta Minecraft är:

java -jar [ditt serverfilnamn].jar

Lyckligtvis är detta så grundläggande som det blir. När du startar din server behöver du bara ange några fler informationsbitar. Det är lättare sagt än gjort, men vi har den faktiska koden du behöver här för att du ska kunna lägga in i ditt kommandotolk/terminalfönster:

java -Xmx[RAM i MB]M -Xms[RAM i MB]M -jar [ditt serverfilnamn].jar

1GB RAM Exempel: java -Xmx1024M -Xms1024M -jar [ditt serverfilnamn].jar

4GB RAM Exempel: java –Xmx4096M –Xms4096M -jar [ditt serverfilnamn].jar

Det enda som har förändrats är att vi har lagt till några objekt i mitten av det ursprungliga kommandot. Nästa steg är att ersätta [RAM i MB]-delarna med mängden RAM-minne du vill tilldela din Minecraft-server i megabyte. I följande exempel har vi valt att förse servern med 1 GB RAM. Detta är cirka 1024 MB i megabyte; därför har vi använt den siffran.

Du kanske himlar med ögonen på den här handledningen som berättar vad du redan vet, med tanke på att detta för närvarande är den input som rekommenderas av Minecraft på deras servernedladdningssida. Inget problem – för att tilldela ytterligare RAM-minne än 1 GB, ändra siffrorna på raden för att återspegla hur många GB du vill att servern ska ha. Det är ganska enkelt att konvertera detta till MB, multiplicera 1024 med mängden GB du vill ha och ange resultatet på raden.

Som framgår av det föregående exemplet bör din server vanligtvis starta efter att du har kört detta kommando. Om det extra RAM-minnet har önskad effekt bör du märka en rejäl ökning av lanseringshastigheten!) och du kommer att kunna ansluta till din Minecraft-server med lite hjälp från din dator.

Hur man allokerar mer RAM till din Minecraft-server

Hur allokerar man RAM i en batchfil??

Som du är medveten om, att använda Kommandotolken eller Terminal för att köra din server gör uppgiften, men det tar ett tag. Finns det något enkelt sätt att göra detta?? Det finns alltid en väg när det finns en vilja. På Windows behöver du bara skapa en batchfil med koden vi just förklarade. Du behöver inte ens starta kommandotolken för att åstadkomma detta: allt du behöver är Windows Notepad. Kopiera och klistra bara in koden nedan.

Kom bara ihåg att ersätta siffrorna för mängden RAM-minne du vill tilldela och servernamnet med ditt eget, och spara sedan filen med vilket namn du vill och lägg till .bat som tillägg i slutet.

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar servernamn.jar

Det här tillägget kommer sannolikt inte att visas i rullgardinsmenyn 'spara som typ', men det är inte ett problem eftersom Windows kommer att identifiera textfilen som en batchfil om du lägger till den. Var noga med att lagra den här filen på samma plats där du underhåller din server; annars blir batchen värdelös.

Efter det, navigera till din servermapp, öppna batchfilen och koden körs automatiskt och startar din server med mer RAM och allt.

Slutanteckning:

Trots dess estetiska tilltal är Minecraft ett stort och invecklat spel. Varför tror du annars att den har varit så populär som den har gjort sedan starten? Det öppna världselementet, de många spellägena och de nästan obegränsade moddingalternativen är det som får fansen att komma tillbaka för mer. Vi hoppas att du tyckte att det här inlägget var användbart. Om så är fallet, vänligen meddela oss i kommentarerna, och om inte, vänligen lämna dina frågor i kommentarsfältet nedan.

Vanliga frågor:

  • Är Minecraft fri?? Eller måste du köpa den?

Svar: Även om du inte köper spelet kan du fortfarande ladda ner spelklienten och spela demoläget. För att starta klienten, dubbelklicka på ikonen efter att ha laddat ner den. Tänk på att ett Minecraft-köp är kopplat till ditt konto (e-postadress) snarare än en specifik enhet.

  • Hur mycket måste du betala för att spela Minecraft?

År: Minecraft Java Edition är tillgänglig för $26,95 (eller motsvarande i din inhemska valuta) via Minecraft.net.

  • Kan du spela Minecraft på en annan enhet?

Svar: Du kan spela på flera enheter med samma konto samtidigt. Det är dock bara ett av dessa konton som tillåts ansluta till offentliga servrar. Andra måste vara kvar i singelspelarläget.

För att få fler uppdateringar och detaljer, besök Marknadsaktiviteten