Hur 2 indiska skolflickor från Gujarat upptäckte en Mars-Crosser-asteroid? Läs allt i detalj här.

Det som hände nyligen är inget annat än ett mirakel, eftersom de två flickorna Gujrat Radhika Lakhani och Vaidehi Vekariya upptäckte ett jordnära objekt vid namn HlV2514, som till och med NASA-forskare inte kunde upptäcka. Båda är elever till P.P Savani Chaitanya Vidya C.B.S.E. skolan har deltagit i det International Astronomical Search-samarbetade Citizen science-projektet. När de arbetade med astronomiska data upptäckte de asteroiden 2020 OEC tillsammans med ett jordnära objekt HlV2514. Se videon nedan:

Prestationen

För denna prestation sa Paul chodas, chef för NEO-programmet vid NASA Jet Propulsion Laboratory i Kalifornien, till space.com att det är ganska ovanligt att upptäcka en asteroid med bara mänskliga ögon. Tjejerna har turen att ha upptäckt det. Generellt har algoritmer till uppgift att lokalisera det rörliga objektet runt den givna ramen. Men i fallet med denna asteroid saknar algoritmer den adekvata informationen för att söka efter rymdstenen. Men lyckligtvis hittade tjejer samma sak med bilderna av PANS STARS den 23 juni.Paul förklarade vidare att 2020 OEC ligger på ett avstånd av 50 miljoner miles från jorden. Och den kommer att förbli i den positionen under lång tid. Vi kan betrakta det någonstans runt århundraden om inte millenniet.

Om vi ​​pratar om dess storlek kommer den att vara cirka 1,2 till 3 miles bred och ta cirka 3 jordtimmar att kretsa runt solen. Han antydde.

Asteroid och Mars-Crosser

Forskare kallade asteroiden som en Mars-crosser. Enligt dem är Mars och asteroids omloppsavstånd likvärdigt runt solen. Det betyder att båda är belägna på samma avstånd trots detta, deras vägar kolliderar aldrig. Det är anledningen till att kalla det en crosser. Han lade till.

Det är inte en särskilt ovanlig typ av asteroid. Forskare har upptäckt fler Mars-korsande asteroider än jordnära asteroider, även om båda tal bleknar i jämförelse med huvudbältets asteroider mellan Mars och Jupiter, som representerar den stora majoriteten av asteroider som forskare har upptäckt hittills. sa Paul.

Att fira framgången

Efter att ha lagt till en så viktig upptäckt till sina namn, letar tjejerna nu efter en ljus framtid. I den givna intervjun med CNN och Reuters delade de med sig av sina erfarenheter. Lakhani sa: Det här var en dröm, jag vill bli astronaut. Medan Vaidehi sa, jag hade inte ens en TV hemma så att jag kan koncentrera mig på mina studier.

För framgången de uppnådde kommer en ceremoni snart att organiseras för paret i New Delhi som nämns av International Astronomical Search Collaboration Director Patrick, i en given intervju med space.com.