Hum Trummisen Bryan St. Pere Dead at 52, Real Reason Revealed

Bryan St. Pere, trummisen för det enormt inflytelserika rymdrockbandet Hum, har dött. Bandet bekräftade nyheten i ett meddelande som lagts ut på deras sociala mediekanaler idag: Det är med mycket tunga hjärtan och tårfyllda ögon som vi delar nyheten om att vår älskade vän och bandkamrat, Bryan St. Pere, har gått bort.

Vi är förkrossade och djupt ledsna över hans plötsliga, skrev de på Facebook i går kväll när de meddelade att han hade hittats död vid 46 års ålder av ett uppenbart självmord innan de tillade att han var en kär vän.

St. Pere attraherades av trummor vid en tidig ålder; han berättade för The Trap Set-podcasten att han älskade Rushs Neil Peart så mycket att han använde Pert Plus-schampo när han växte upp. Som legenden säger bjöd medlemmar av det nybildade Hum in honom att gå med i bandet efter att ha hört honom spela tillsammans med ett Rush-album utanför hans fönster när han avslutade sin biologiexamen vid University of Illinois Urbana-Champaign 1990St. Pere var 52 när han dog, och ändå i sin bästa ålder som konstnär med en lovande framtid framför sig. Hans död kommer i slutet av vad vi kanske inte vet att det bara är en 10-årig termin på trummor för Rushs Neil Peart, men det kom ändå för tidigt.
Hum bjöd in St. Pere i bandet efter att ha hört honom spela med till deras musik utifrån – allt medan han hade avslutat sin biologiexamen! Det verkar som om denna legend har substans bakom sig.

Hum är ett amerikanskt rockband som bildades i Champaign, Illinois 1994. Efter att ha släppt sina två första album genom det oberoende skivbolaget 12 Inch Records- Fillet Show och Electra 2000 - signerade Hum till RCA för 1995 års You'd Prefer An Astronaut som sprang av alt-rock-radiohiten Stars.

Hums signaturljud är ett av de mest ikoniska inom punkmusik. Bandet slog samman tunga chugging-rytmer med shoegaze och psykedelia för att skapa ett unikt sound som har kopierats av otaliga band sedan dess. Stereophonics grundare Stuart David hade detta att säga om Hum: Jag tror inte att någon annan kan göra vad de gjorde då eller nu.

Ett band som har påverkat många undergroundband, inklusive Deftones och Alcest. Med ett informativt tonfall diskuterar denna passage hur St Peres trumarbete var avgörande för utvecklingen av en specifik musikstil – dundrande kraftfull med slug finess som påminner om Neil Pearts lärjunge. Att försäkra lyssnarna om sin musikaliska talang genom att återbesöka några pärlor i deras katalog nedan är ett annat sätt som de har lämnat efter sig ett så effektfullt arv för andra som vill utforska mer om vad det betyder när du lyssnar så noga och bara hör en sak åt gången.